Grad Vesti Zrenjanin

Kvalitet vazduha kontroliše se na tri merna mesta, evo i novih rezultata

kvalitet vazduha
Foto: Nandor Vaci

Kvalitet vazduha u mesecima kada prestane grejanje, na teritoriji grada Zrenjanina, kontroliše se na tri merna mesta. Uređaji za merenje škodljivih materija postavljeni su na Bulevaru Veljka Vlahovića, ispred prostorija Mesne zajednice „Dositej Obradović“ i u Elemiru.

 

Prema podacima koje je objavio Zavod za javno zdravlje Zrenjanin, najveći problem u letnjim mesecima jesu koncentracije kadmijuma i arsena.

 

Najkvalitetniji vazduh, gde prema merenjima nijedan od kontrolisanih parametara nije prešao dozvoljene vrednosti, izmeren je u Mesnoj zajednici „Dositej Obradović“.

 

Pročitajte još: Za vikend hladnije vreme sa povremenom kišom i pljuskovima

 

Na mernom mestu na Bulevaru Veljka Vlahovića povećane vrednosti arsena u vazduhu izmerene su tokom pet dana, a kadmijuma u jednom danu. Takođe, na ovom mernom mestu u toku jednog dana granične vrednosti prešla je i koncentracija benzo(a)pirena. Koncentracije sumpor i azot dioksida nisu prešle granične vrednosti.

 

Na mernom mestu u Elemiru, povećane koncentracije arsena u vazduhu izmerene su u toku pet dana, kadmijuma u jednom danu i nikla u toku dva dana.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz