Grad Vesti Zrenjanin

Kupci treba da potpišu ugovore o održavanju sekundarnih instalacija

gradska toplana

Javno komunalno preduzeće „Gradska toplana“ iz Zrenjanina najavilo je da započinje potpisivanje ugovora sa kupcima, profesionalnim upravnicima i upravnicima skupština stambenih zajednica o održavanju sekundarnih instalacija.

 

U ovom preduzeću podsećaju da je, prema Odluci o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom grada Zrenjanina, sekundarna instalacija u vlasništvu kupaca toplotne energije. Kupci su, stoga, u obavezi da o svom trošku održavaju sekundarnu instalaciju u tehnički i funkcionalno ispravnom stanju.

 

PROČITAJTE JOŠ: “Sportski objekti” planiraju zamenu dotrajalog cevovoda na bazenu

 

JKP „Gradska toplana“ obaveštava i da će u ovoj grejnoj sezoni izlaziti na teren po pozivu kupaca, a u vezi sa radom sekundarnih instalacija. To će činiti iako još uvek nema potpisane ugovore sa njima.

 

– Kako na snagu stupa novi Zakon o zaštiti potrošača, „Gradska toplana“ ima obavezu da pismenim putem odgovara na pozive kupaca, a u vezi sa radom sekundarnih instalacija. S obzirom na to da još uvek nisu potpisani ugovori o održavanju sekundarne instalacije, kupci mogu očekivati da će u pismenoj formi dobijati negativne odgovore. Službena lica našeg preduzeća će, uprkos tome, izlaziti po pozivu građana koji dispečerskoj službi budu prijavljivali probleme sa sekundarnim instalacijama – naveo je u pisanoj izjavi za medije v.d. direktora JKP „Gradska toplana“ Ilija Svilar.

 

Potpisivanje ugovora od naredne godine

 

Kako je najavljeno, akcija potpisivanja ugovora o održavanju sekundarne instalacije započeće naredne godine. „Gradska toplana“ će pre toga kupcima proslediti ugovore sa pratećom ponudom u vezi sa cenama usluga. Njih će formirati stručne službe preduzeća.

 

– Za razliku od ove, naredne grejne sezone JKP „Gradska toplana“ će izlaziti samo na pozive onih kupaca koji su sa preduzećem potpisali ugovor o održavanju sekundarnih instalacija. Svi oni korisnici, koji budu upućivali pozive u vezi sa curenjima, havarijama ili drugim problemima, dobijaće negativan odgovor, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača – istakao je Svilar.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Kupci na sistemu daljinskog grejanja imaju mogućnost da ugovore potpišu i sa drugim preduzećima koja pružaju ovu uslugu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ma vi ste sramota,saljete racune godinama ,ljudima koji sa vama nemaju nikakve potpisane ugovore ,saljete im izvrsitelje svake godine ,tuzite ih ,a ljudi ne koriste vase usluge,a za fiksni deo, koji takodje ne postoji,jer cevi
    ne idu iz stana u stan vec se glavni vod nalazi u hodniku zgrade ,trazite da plate kao dug za isporucenu toplotnu energiju.Sudjenje iz godine u godinu ,a sud kaze da po ustavu trazite placanje koje nije legitimno i da indirektno grejanje ne postoji…dokle vise?Tako da potpisali ugovore ili ne vi ce te narod teretiti za placanje bez obzira da li su bivsi potrosaci ili sadasnji.

  • Zašto bi moj komšija sa kojim delim zid ako se isključi sa grejanja plaćao paušal toplani a ja sam već platio energiju koja je kroz zid prošla do komšije.Pa to je čista pljačka i dupla naplata.Ako mislim da sam na gubitku onda je na meni da izolujem zid prema komšiji a ne na njemu.A održavanje treba UKINUTI.

sinovoz