Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

KUD Pionir: Posađeno 45 sadnica jasena i bora za toliko godina postojanja

kud pionir

KUD „Pionir“ iz Zrenjanina obeležava 45 godina postojanja i tim povodom su njegovi članovi danas organizovali akciju sadnje simboličnih 45 sadnica jasena i bora, na prostoru Mesne zajednice “Dositej Obradović”.

 

Reč je o prostoru na kojem je nedavno završena izgradnja jednog od najlepših stambenih objekata u našem gradu, a čiji je investitor firma “GIK – Intergradnja Banat”. Više o tom stambeno – poslovnom objektu možete PROČITATI OVDE.

 

Akciji ozelenjavanja prostora oko zgrade pridružili su se i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, njegov zamenik Saša Santovac, nekadašnji gradonačelnik i ministar Goran Knežević, kao i predstavnici MZ “Dositej Obradović”.

 

PROČITAJTE JOŠ: Hisense Fresh Master klima uređaji održavaju svež vazduh u prostorijama

 

kud pionir

 

Kroz KUD „Pionir“ je, tokom četiri i po decenije postojanja, prošlo više od 5.000 članova, raspoređenih u četiri uzrasne grupe, od najmlađih do veterana. Ovo kulturno – umetničko društvo trenutno ima oko 120 aktivnih članova.

 

– Naša misija se ne svodi samo na to da naučimo decu da igraju folklor. To je mnogo više od igre. To je promocija našeg grada, naših ljudi i ove sredine. Posebno nam je drago što su naši nekadašnji članovi ostvareni kao ljudi. Uspešno se bave različitim zanimanjima i ostaju sa nama u kontaktu, bilo da žive u Zrenjaninu, u drugim gradovima u Srbiji, ili negde u inostranstvu – rekao je dugogodišnji predsednik KUD „Pionir“ Radovan Moldovan.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Gradonačelnik Salapura je pohvalio današnju akciju i istakao da je oplemenjen prostor na kom se dugo nalazilo gradilište. Kako je ocenio, ovaj deo mesne zajednice, ali i grada Zrenjanina, sada pruža sasvim drugačiju i mnogo lepšu sliku.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM