Grad Vesti Zrenjanin

Komunalci uređivali zelene površine u parkovima, na redu dečija igrališta

zelene površine

JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina je saopštilo da se trudi da nivo komunalne higijene u gradu bude što bolji.

 

Početkom ove nedelje, radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ uređivali su zelene površine u Plankert, Čokliget i Spomen parku.

 

U planu je da se do kraja nedelje urede zelene površine i na dečijim igralištima u naselju Gradnulica, u ulicama Goce Delečeva, Dr Mladena Stojanovića, Žabaljskoj, Milentija Popovića… Komunalci će biti angažovani i kod škole „Naša priča“. Takođe, i u ulici Ive Andrića, u naseljima Duvanika, Mala Amerika i Brigadira Ristića. Orezivaće grane i na stablima u Čokliget parku, u Pančevačkoj ulici i ulici Dr Vase Savića.

 

– Pored redovnih aktivnosti za ovu nedelju, radnici „Čistoće“ počeće i sa sređivanjem i uređivanjem grada i dvorišta Pivare. To će biti učinjeno povodom nastupajuće manifestacije „Dani piva“ – navodi Danijela Tančić, portparolka JKP „Čistoća i zelenilo“.

 

Pročitajte još: Ponovo radi vodoskok u centralnom gradskom jezeru

 

Mini divlje deponije, koje i dalje predstavljaju konstantan problem i koje se pojavljuju kako na starim, tako i na novim lokacijama u gradu, uklonjene su sa više površina. One su se nalazile ispod Principovog mosta, na Trgu Dositeja Obradovića, u naselju Lesnina, preko puta „Pikola“ i u naselju Ruža Šulman.

 

– Podsećamo da građani mogu svaki dan, u periodu od 7 do 19 časova, da odlažu komunalno – kabasti  otpad na gradsku deponiju. Sve što treba da urade jeste da se jave na ulazu u deponiju portiru. On će ih uputiti na kom delu gradske deponije da odlože kabasti otpad. Za fizička lica, odnosno građane, odlaganje komunalnog kabastog otpada je besplatno. Sve dodatne informacije građani mogu dobiti i putem telefona 064/811-68-64 – ističe Tančić.

 

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ajde, „Komunalci uređivali zelene površine“… I sada kada urede narednih 5 godina su mirni. Zar im nije posao da svakodnevno uređuju grad?

sinovoz
FAM