Grad Vesti Zrenjanin

Komarci nas pojedoše, borba protiv njih trajaće celog leta!

komarci
Foto: Pixabay

Protiv komaraca na teritoriji grada Zrenjanina bore se dve firme, novosadska „Ciklonizacija“ i beogradski „Eko san“. I to kao Englezi u Drugom svetskom ratu. Iz vazduha, sa zemlje, avionima, mašinama i ljudima.

 

Komarci nas ipak pojedoše.

 

– Ovo je potpuno netipična godina i borba sa komarcima trajaće celog leta – kaže za portal zrenjaninski.com Dario Aćimović, portparol novosadske „Ciklonizacije“, čovek kome telefon zvoni ovih dana i noću i danju. – Kiša koja je padala mesec i po dana, reke čiji su vodostaji rekordni, voda koja stoji u atarima, to su za komarce idealni uslovi. „Ciklonizacija“ će od večeras raditi tretmane odraslih jedinki (to je zaprašivanje iz pikapova), a iz aviona ćemo tretirati područja pored reke. Naime, avio tretmani su zabranjeni nad gradom – ističe Aćimović i dodaje da je situacija ista i u drugim gradovima Vojvodine.

 

Pročitajte još: VODITE RAČUNA: Ova rupa se nalazi na vrlo prometnoj stazi

 

Komarcima se u Zrenjaninu bavi i beogradska firma „Eko san“.

 

„Eko san“ je najavio da će larve komaraca suzbijati do 28. juna, i to iz aviona, preparatom koji nije opasan za pčele. Komarci će se tretirati u reonu Tise, Begeja i Carske bare, iznad Tamiša, Okanja, Rusande, Peskare i jezera…

 

Ukupno će se tretmani raditi na 950 hektara.

 

Borba protiv komaraca neće prestajati i narednih meseci. Ko će na kraju pobediti, videćemo. Do tada, naoružajte se preparatima, sprejevima, mirisnim svećama, lampama…

 

I ono što treba da znate: ove godine nas jedu rečni komarci koji mogu da lete i do 15 kilometara. Tako da kad ih istretiraju u centru, očas stignu oni iz atara.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Protiv komaraca na teritoriji grada Zrenjanina bore se dve firme, novosadska „Ciklonizacija“ i beogradski „Eko san“
  VOZI MIŠKO!
  PRRRR, ….PRRRR,….PRRR…….., VOZI NEKO, NIIH DVOJICA, LENJINOVOM ULICOM-ELEMIR, U NEDELJU UVEČE, 09.06.2019. I DIME NA DVE CEVI, KAŽU „TRUJU KOMARCE“!!!
  KONAČNO, POMISLIH, SADA ĆE „DA IH NEMA“, JER, KADA SU, NEKADA, PRSKALI IZ AVIONA, BIO JE TO PRAVI POMOR, MEĐUTIM, OVO JE LIČILO NA, MOGU SLOBODNO NAPISATI, M-I-LO-V-A-N J-E!!!
  „MAŠINA“ PROĐE, A, KOMARCI SE STRESOŠE, KAO DA SU GOLICANI!!!
  A, ŠTA JE SA ONIMA PO BAŠTAMA!!!???
  PITANJE: KO KONTROLIŠE, SA ČIM PRSKAJU I KOJA JE KONCENTRACIJA!!!???
  TO LIČI NA ONO OBELEŽAVANJE SAOBRAĆAJNICA: ŠTO REĐI RASTVOR BOJE, TO ČEŠĆE PONOVO „NA POS’O“ I, NARAVNO, NA NAPLATU, IZ NAŠE KASE!!!
  A, BAŠKA, ŠTO SU IM „U POMOĆ“ DOŠLI MAHERI IZ BEOGRADA!!!
  BLAGO NAMA!
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz
FAM