Grad YTOP

KANCELARIJA ZA BRZE ODGOVORE POMAŽE INVESTITORIMA

Gradska uprava

ZRENJANIN – Za četiri godine postojanja i rada, Kancelarija za brze odgovore Gradske uprave u Zrenjaninu imala je niz promena, od lokacije do delokruga rada.

 

kancelarija

 

Kancelarija se sada nalazi neposredno uz ulaz u Gradsku kuću, u ulaznom hodniku sa leve strane. Stranke je lako pronalaze, što je i najprirodnije za službu od koje se očekuje brzo postupanje. I delokrug rada joj je sužen i fokusiran na samo određene probleme, što obezbeđuje veću efikasnost.

 

– Mi smo deo Odeljenja za urbanizam, a bavimo se poslovima iz te oblasti. Najveći deo odnosi se na informacije o lokacijama, o lokacijskim dozvolama, odobrenjima za izvođenje radova, građevinskim i upotrebnim dozvolama. Kancelarija je jednako otvorena za građane, kao i za domaće i strane investitore – kaže za portal zrenjaninski.com Đurđina Grbić, zamenica načelnika Odeljenja za urbanizam, koja rukovodi radom Kancelarije.

 

– Zahteva ima tri do četiri dnevno u proseku. Obraćanja nama je mnogo više, ali su to ljudi sa predmetima gde je nepotpuna dokumentacija, kada im daje uputstva šta još treba da urade, da plate taksu ili pribave papire od projektantske kuće i slično – ističe Grbić.

 

Rad Kancelarije posebno je značajan za investitore, kojima su na usluzi od podnošenja zahteva, kao punomoćnik, do prosleđivanja dokumentacije od raznih službi.

 

U okviru Kancelarije za brze odgovore je i Sistem 48, koji podrazumeva obraćanje građana u vezi komunalnih problema, od najjednostavnijih primedbi zbog nepokošene trave i nedostatka ulične rasvete, do ozbiljnih ekoloških problema, sa obavezom Kancelarije da reaguje u roku od 48 sati. Taj rok se striktno poštuje, napominje Đurđina Grbić, i ističe da nema primedbi niti pritužbi građana na rad ovog svojevrsnog građanskog servisa.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz