Grad Vesti Zrenjanin

JKP „Gradska toplana“ tokom leta priprema sistem za novu grejnu sezonu

gradska toplana

Iako je grejna sezona završena pre dva i po meseca, u Javnom komunalnom preduzeću „Gradska toplana“ iz Zrenjanina nema letnje pauze.

 

Letnje mesece, kada nema grejanja, u ovom preduzeću koriste za remont i servis osnovne opreme, kao i za rekonstrukciju vrelovodne mreže. Sve ovo u cilju da početak naredne grejne sezone sistem dočeka spreman.

 

– Grejna sezona 2020/2021. prošla je sa jednom havarijom u ulici Pere Dobrinovića, gde je došlo i do havarije vodovodne cevi, što je ometalo bržu sanaciju vrelovodnih cevi. Havarija se desila sredinom decembra i sanirana je, a plan JKP „Gradska toplana“ je da tokom leta rekonstruiše vrelovod u ovoj ulici. Radovi su planirani od ugla ulice Dr Laze Kostića, kod perionice „Maris“, do šahta ispred „Lidl“ marketa, u dužini od oko 700 metara“, kažu za portal zrenjaninski.com u ovom preduzeću.

 

PROČITAJTE JOŠ: Rekonstrukcija krova na zgradi Doma učenika srednjih škola

 

Takođe, planiran je nastavak radova u delu naselja Ruže Šulman, od komore u Pančevačkoj ulici do vrelovodne komore ispred kolektivnog stambenog objekta broj 5, u dužini od oko 350 metara.

 

U JKP „Gradska toplana“ i radovi na redovnom održavanju sistema

 

Kada se završi grejna sezona, u JKP „Gradska toplana“ počinju i radovi na redovnom održavanju sistema.

 

„Već su završeni radovi na kotlovima (hemijsko pranje i konzerviranje) i pregled i čišćenje dimnjaka. Takođe, urađeno je baždarenje sigurnosnih ventila na kotlovima. Trenutno su u toku radovi na servisiranju pumpi i ventilatora u pogonu“, naglašavaju u JKP „Gradska toplana“.

 

Što se tiče radova u toplotnim podstanicama, trenutno se obavljaju servis i zamena dotrajalih ventila. Kalorimetri, kojima je istekao žig, demontirani su i poslati na baždarenje.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Inače, tokom grejne sezone dolazilo je do zatvaranja Korisničkog servisa u naselju Mala Amerika, zbog epidemioloških razloga. Rad blagajni je takođe bio diktiran epidemiološkim uslovima u Zrenjaninu. To je doprinelo da jedan broj korisnika pređe na plaćanje svojih obaveza elektronskim putem.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.