Grad Vesti Zrenjanin

JKP „Gradska toplana“ od juna rekonstruiše vrelovod na pojedinim trasama

Gradska toplana

JKP „Gradska toplana“ iz Zrenjanina najavilo je za naredni period radove na pojedinim delovima vrelovoda u gradu.

 

Kada je reč o rekonstrukcijama koje su planirane ove godine, u periodu između grejnih sezona, „Gradska toplana“ priprema neophodnu dokumentaciju kako bi započeli radovi na trasama u centru grada. Reč je o trasi od Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ do Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“. Na njoj bi radovi trebalo da počnu tokom juna. Osim na ovoj trasi, radovi će se izvoditi i u Baranjskoj ulici, od ugla sa Beogradskom pa do ugla sa Hercegovačkom.

 

Pročitajte još: Otkazana predstava zbog prokišnjavanja krova na pozorišnoj zgradi!

 

„Period nakon grejne sezone iskoristićemo da započnemo redovno održavanje i servisiranje pogona, vrelovodnih šahtova i toplotnih podstanica. U toku je servisiranje pumpi i ventilatora u proizvodnom pogonu. Nakon toga će se nastaviti sa radovima na hemijskom pranju i konzervaciji kotlova, pregledu i čišćenju dimnjaka, servisu kompresora i linije za hemijsku pripremu vode. Takođe, radiće se i servisiranje i baždarenje kalorimetara kojima je žig u isteku ove godine“, navode u JKP „Gradska toplana“.

 

Inače, grejna sezona u Zrenjaninu zvanično je završena 23. aprila. Tada je ovo preduzeće imalo poslednji grejni dan u sezoni 2018/2019. Ona je, međutim, produžena zbog hladnog vremena. Ali, sve u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom grada Zrenjanina. Ovom odlukom je propisano da se grejna sezona može produžiti i posle 15. aprila, ali ne duže od 1. maja, ukoliko to nalažu vremenski uslovi.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM