Grad Vesti Zrenjanin

JKP „Gradska toplana“ od juna rekonstruiše vrelovod na pojedinim trasama

Gradska toplana

JKP „Gradska toplana“ iz Zrenjanina najavilo je za naredni period radove na pojedinim delovima vrelovoda u gradu.

 

Kada je reč o rekonstrukcijama koje su planirane ove godine, u periodu između grejnih sezona, „Gradska toplana“ priprema neophodnu dokumentaciju kako bi započeli radovi na trasama u centru grada. Reč je o trasi od Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ do Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“. Na njoj bi radovi trebalo da počnu tokom juna. Osim na ovoj trasi, radovi će se izvoditi i u Baranjskoj ulici, od ugla sa Beogradskom pa do ugla sa Hercegovačkom.

 

Pročitajte još: Otkazana predstava zbog prokišnjavanja krova na pozorišnoj zgradi!

 

„Period nakon grejne sezone iskoristićemo da započnemo redovno održavanje i servisiranje pogona, vrelovodnih šahtova i toplotnih podstanica. U toku je servisiranje pumpi i ventilatora u proizvodnom pogonu. Nakon toga će se nastaviti sa radovima na hemijskom pranju i konzervaciji kotlova, pregledu i čišćenju dimnjaka, servisu kompresora i linije za hemijsku pripremu vode. Takođe, radiće se i servisiranje i baždarenje kalorimetara kojima je žig u isteku ove godine“, navode u JKP „Gradska toplana“.

 

Inače, grejna sezona u Zrenjaninu zvanično je završena 23. aprila. Tada je ovo preduzeće imalo poslednji grejni dan u sezoni 2018/2019. Ona je, međutim, produžena zbog hladnog vremena. Ali, sve u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom grada Zrenjanina. Ovom odlukom je propisano da se grejna sezona može produžiti i posle 15. aprila, ali ne duže od 1. maja, ukoliko to nalažu vremenski uslovi.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.