Grad

Jesenja akcija iznošenja kabastog otpada privedena kraju

akcija iznošenja kabastog otpada
Foto: Pixabay

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ saopštilo je danas da je završena jesenja akcija iznošenja kabastog otpada, koja je trajala od 6. oktobra do 6. novembra.

 

Primarni cilj akcije bio je da se građani oslobode kabastog otpada u koji spadaju stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, kao i da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume i tavane. Sekundarni cilj je bio da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima.

 

Akcija koja je uspešno završena ovih dana sprovedena je tako što su u svakoj mesnoj zajednici bili postavljeni kontejneri zapremine 5 kubnih metara i koji su pražnjeni svakodnevno. Odziv građana, kako u individualnom, tako i u kolektivnom tipu stanovanja, bio je na zadovoljavajućem nivou. Na gradsku deponiju dnevno se nosilo u proseku oko 35 – 40 kubika smeća.

 

Građani koji nisu iskoristili priliku da se tokom akcije oslobode kabastog otpada mogu se obratiti „Čistoći“ sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasto smeće zapremine 5 kubnih metara i da za tu uslugu plate u skladu sa važećim cenovnikom preduzeća.

 

„Ovom prilikom apelujemo na građane da kabasto smeće ne odlažu u kontejnere za kućno smeće, niti pored njih, jer kamioni autosmećari koji prevoze kućno smeće po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime kabasti otpad, pa on ostaje pored kontejnera i narušava izgled našeg grada“, poručuju iz JKP „Čistoća i zelenilo“.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM