Grad Vesti Zrenjanin

Jesenja akcija iznošenja kabastog otpada počinje 1. oktobra

kontejner za kabasti otpad

JKP “Čistoća i zelenilo” iz Zrenjanina je najavilo da će od 1. do 31. oktobra trajati jesenja akcija iznošenja kabastog otpada.

 

Portparolka “Čistoće i zelenila” Danijela Tančić podseća da se akcija organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama. Sprovodi se tako što će u svakoj mesnoj zajednici, po dva dana, biti postavljeni kontejneri zapremine pet kubnih metara. Ti kontejneri će se prazniti svakodnevno.

 

PROČITAJTE JOŠ: Čuva toplotu vašeg doma: Kvalitetna PVC stolarija po ekstra cenama!

 

– Primarni cilj akcije je da se građani oslobode kabastog otpada, kao što su stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut i slično, kao i da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i drugo. Sekundarni cilj akcije je da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima – ističe Tančić.

 

O lokacijama i rasporedu kontejnera tokom ove akcije građani će biti blagovremeno obaveštavani putem portala zrenjaninski.com.

 

Podsećamo da je odlaganje kabastog otpada besplatno za fizička lica, ukoliko otpad dovezu sopstvenim prevozom. Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 064/811-68-64.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Ukoliko građani imaju veće količine kabastog otpada, mogu se obratiti „Čistoći“ sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner zapremine pet kubika, a sve u skladu sa važećim cenovnikom preduzeća.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM