Grad Vesti Zrenjanin

Izvršitelji nemaju milosti, zbog duga od 7.000 dinara plene automobil!

izvršitelji
Foto: Pixabay

Dok se čeka na promene Zakona o obezbeđenju i izvršenju, koje bi, između ostalog, uskladile visinu duga i onoga što se prodaje da bi se dug namirio, zanimljivo je videti šta da se danas dužnicima prodaje kako bi se poverioci naplatili.

 

Jedan deo oglasa za prodaju može se pronaći na sajtu izvršitelja. Naravno, ne svi, što će, ako je verovati obećanjima, biti promenjeno novim zakonom.

 

Pa, šta se najviše prodaje u tim širokoj javnosti dostupnim oglasima? Ako je suditi po oglasima, najbolje se obezbeđuju banke. Jer, po tužbama banaka najčešće se prodaju kuće, stanovi, njive…

 

Najveći broj ostalih poverilaca naplaćuje se iz pokretne imovine dužnika. Građani duguju mobilnim operaterima, komunalnim preduzećima, privatnim licima. Najčešće za dug ode televizor, šporet, kuhinjski nameštaj, ugaone garniture, klima uređaji…

 

Pročitajte još: Žalila se na visok račun, operetar joj poslao izvršitelja

 

Često se prodaju i automobili, traktori i priključne mašine, cisterne… Vrlo često popišu se i bicikli, a zanimljivo je da po proceni, jedan bicikl košta više nego televizor.

 

U oglasima se pojave i stvari kao što su stolica za ljuljanje ili ventilator. Čak i durbin, sve procenjeno na dve – tri hiljade dinara.

 

Jednom dužniku za namirenje duga biće prodat lovački karabin po ceni od 120.000 dinara. Zbog duga, jednom će meštaninu Srpske Crnje otići tri krave po ceni od 140.000 dinara.

 

Meštanin jednog sela iz opštine Sečanj zapamtiće dan kad nije platio parking. Zbog duga od 7.200 dinara zrenjaninskom preduzeću „Pijace i parkinzi“, koje je dužnika tužilo, na doboš će otići automobil procenjen na pola miliona dinara.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.