Grad

IZGRADNJA PREČISTAČA OTPADNIH VODA

ZRENJANIN – Na ovonedeljnoj sednici Gradskog veća Zrenjanina jedna od tačaka dnevnog reda odnosila je na projekat izgradnje i upravljanja uređajem za prečišćavanje otpadnih voda.

reka_begej

Izvestilac po ovoj tački Vinko Simeunović rekao je da izveštaj koji se našao pred gradskim većnicima predstavlja preduslov za pripremu tendera za javnu nabavku, te da je u njemu naglašen interes potencijalnih investitora za učešće u realizaciji investicije.

– Jedan od najvećih problema u gradu, možda ne toliko medijski eksploatisan, sigurno je nedostatak centralnog prečistača za otpadne vode. Ove godine ćemo obezbediti zdravu pijaću vodu za naše građane, ali veliki problem predstavlja i odvođenje otpadnih voda. Kanalizacioni sistem je završen na celokupnoj teritoriji grada, intenzivno se gradi i po naseljenim mestima, i u narednom periodu to će biti prioritet ove lokalne administracije. Sada imamo slučaj da se sve otpadne vode izlivaju u Aleksandrovački kanal i kasnije u Begej, što predstavlja veliki ekološki problem – objasnio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

On je dodao da je za realizaciju investicije izgradnje prečistača prihvaćen model javno – privatnog partnerstva, za koji postoji značajno interesovanje, kao i da se očekuje pomoć države u tom poslu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz