Grad YTOP

IZGRADNJA JOŠ JEDNE NOVE PEŠAČKE STAZE

ZRENJANIN – Još jedna nova staza na Starom Bagljašu gradi se u ulici Dušana Vasiljeva. Staza će biti tik uz Spomen park, i građani od sada neće morati da idu po travi, već će imati izbetoniran deo.

staza-bagljas

U ovom delu grada su u prethodnom periodu postavljeni i ležeći policajci u ulicama 9. januara i Koste Abraševića, a sve u cilju povećane bezbednosti građana.

staza-bagljas

Podeli članak

4 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • već su izgrednici počeli da je uništavaju u toku noći, jer se beton još nije stegao, a bilo je važno upisati svoje ime na svežem betonu….

 • A kad ce u muzlji i za muzlju da se prave staze samo grad i uzi deo oko centra kao da je to samo grad a ostalo moze u da ceka nema staze za pesake i bicikliste valjane odgrada dao muzlje pored bolnice i univera.

 • Pa cela Servo Mihalja do brace fogarosi deca idu putem do skole.a teski kamioni tuda vuku pesak sa peskare prema tisi.
  Umesto da ih izmeste da idu drugim putem.nemozemo spavati od skripe kocnica i prasine i buke.toliko.

 • Ograda pod hitno oko, pored Begeja kod muzičke škole i duž cele staze pored teniskih terena do suda kako ne bi slučajno neko dete skliznulo i upalo u reku Begej, bilo trčeći, hodajući ili vozeći bicikl. Takođe čišćenje sređivanje Begeja i okoline celog parčeta od kapetanije prema Bagljašu do nadvožnjaka.
  Trotoari u celom naselju Putnikovo jer ne postoje uopšte pa deca, meštani hodaju putem za vozila kao na selu 1950-e.
  Bazen minimum još jedan valjda zaslužuje grad od 130.000 stanovnika i to na Bagljašu jer je najmnogoljudniji deo grada i suprotna strana od već postojećih bazena na Šećerani.
  Konačno da završe hram na Bagljašu obzirom koliko su para već dobili od raznih investitora, kumova, države i sličnih… ali izgleda cure negde godinama.
  O vodi kao izvoru života je suludo komentarisati u 2017. godini, jer je svaka vlast obećavala zbog glasova i izbora fabriku vode ili rešenje svih problema vezanih za pijaću vodu i tako 30 godina.
  Koliko je maznuto para u političkim igrama već su mogli podići 5 fabrika vode , a ne jedno jadno postrojenje za prečišćavanje vode posle 30 godina. Bitno da ima para za koncert Cece Ražnatović, Zdravka Čolića i slično…
  Školske sale se iznajmljuju za razne aktivnosti ljudima koji imaju novac umesto da bude za džabe kao što je bilo uvek i da nateraju decu i prosvetne radnike bavljenju sportom i vanškolskim aktivnostima, da se sve sekcije vrate u škole, od šaha do vožnje kajaka i organizuju školska takmičenja uz stimulisanje dece kroz trening, igru i znanje, pa nagraditi besplatnom ekskurzijom, peticama, izostankom iz škole, medaljom i peharom.
  Treba konačno uvesti preskakanje razreda za decu Bogom danu i pružiti im kolektivnu podršku u novcu, obrazovanju, ranom stipendiranju i na sve moguće načine, a ne da su ovakva napredna i pametna deca šikanirana, ismejana od generacije i nemaju podršku sistema. Sada prilikom upisa u srednju školu, razne diplome stečene na takmičenjima ne vrede ništa, što je suludo i bezobrazno, a da ne pominjem kako negativno utiče na dete koje se trudilo da ih zaradi i dobije.
  Treba pružiti mladim bračnim parovima cene kvadrata socijalnih stanova od 200, 300 evra sa otplatom na 20-30 godina u braku, a ne da se razvode kome se kad ćefne, dati mamama sa troje i više dece penziju ili punu platu za pola radnog vremena i podstaknuti mlade žene na rađanje.
  Itd…
  A što se tiče staza i biciklista, pod hitno kazne velike za bicikliste, ako su ne osvetljeni kao većina u 2017. godini, jer mu život ne vredi ni 200 dinara koliko košta svetlo kod Kineza, jer voze trotoarima pored biciklističke staze na Bagljašu, ili putem pored trotoara i slično.
  I da, pod hitno ako treba na lokalnom nivou uvesti prave, jake i dugotrajne kazne za maloletne delikvente, moguće buduće ubice i manijake, a ne dečak ili momak sa grupom ili sam ima 30 prijava i zna se dokazano da je svašta ukrao, radio, uništavao javnu imovinu i površinu, tuče, silovanja i slično i policija ništa ne radi, već ga ista uz zakon pusti na ulicu posle 2 sata zadržavanja. Stop tome! Već dobre batine u pritvoru uz sankcije kao pre što je bilo i za počinioca i celo njegovo društvo i roditelje isto, visoke kazne novčane uz zatvor od 15 godina pa na dalje. Izbacivanje iz škole i zabrana ulaska i boravka u bilo kom normalnom kolektivu, a ne psiholozi, tz. prava dece, izvlačenje na foru kao zakon ne dozvoljava (pa promenite zakon) i razne gluposti pogrešne uvezene sa zapada.
  Da policija radi svoj posao i jedna i druga a ne da se šetaju kao pauni i uzaludno troše novac građana vozikajući se u službenim vozilima za privatne potrebe, da sud i sudije rade svoj posao bez rodbinskih, političkih, stranačkih veza, protekcije i sporosti. A ne da nestane u noći desetine bicikala ili automobila i nikom ništa. Izađu dva policajca na uviđaj tako što napišu zapisnik na parčetu papira. Nikad ne nađu ni pedalu od bicikla, a kamoli auto. Užas.
  Građanin mora da poštuje policiju i uniformisano zakonom određeno lice kao što je to bilo pre, ali policija to isto prvo treba da zasluži i pridobije ponovo poverenje građana kroz svoje školovanje a ne kursevima, svoj pošten rad, i svoju požrtvovanost.
  Eto…već sam dosta izgubio vremena i ugušio prosečnog čitaoca…
  Pozdrav Zrenjanincima!!
  Biće bolje nekad u budućnosti… možda.
  😀