Grad Vesti Zrenjanin

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ poručuju da su reagovali pravovremeno tokom nevremena

jkp vodovod i kanalizacija zrenjanin

I pored višečasovnih obimnih padavina u našem gradu obe kanalizacione mreže funkcionišu u najboljem redu, saopštilo je danas JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina.

 

Zrenjanin je, podsećaju u ovom preduzeću, jedan od retkih gradova koji ima separativnu kanalizacionu mrežu. To znači da ima odvojenu atmosfersku i fekalnu kanalizacionu mrežu, koja se redovno i planski održava.

 

PROČITAJTE JOŠ: Problemi na izvorištu: Obimne padavine prouzrokovale zamućenost vode

 

– Atmosferska kanalizaciona mreža je koncipirana tako da može da primi veće količine vode, kako tokom samih padavina, tako i one koje se zadrže na putnim i zelenim površinama. Njih sistem uvuče u mrežu dva do tri sata nakon prestanka padavina, odnosno nakon što se oslobode kolektori mreže. Postojanje atmosferske kanalizacione mreže i njena uloga naročito dolaze do izražaja u situacijama poput ovih, jer odvlači najveći deo atmosferskih voda. Na taj način omogućava nesmetan rad fekalne kanalizacione mreže i sprečava njena zagušenja i izlivanja fekalnih otpadnih voda – objašnjava rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

 

Odmah organizovana neprekidna dežurstva

 

On tvrdi da je ovo preduzeće reagovalo pravovremeno i odmah nakon započinjanja obimnih padavina organizovalo neprekidna dežurstva ekipa na svim ključnim gradskim crpnim stanicama kanalizacionog sistema. Ekipe su, dodaje on, reagovale u slučaju manjih zagušenja. To je omogućilo nesmetano funkcionisanje obe kanalizacione mreže. Neprekidna dežurstva će se nastaviti dokle god to situacija na terenu bude zahtevala.

 

– Nakon što dođe do prekida padavina, ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ će krenuti sa planskim uklanjanjem vode sa putnih, pešačkih i zelenih površina u gradu, kao i sa otklanjanjem eventualnih zagušenja i kvarova na obe kanalizacione mreže, uz upotrebu specijalizovanog vozila za odgušenje kanalizacione mreže, mobilnih pumpi i po potrebi teške mehanizacije – ističe Gajin.

 

PROČITAJTE JOŠ: Majske nagrade za najvrednije reciklere dodeliće kompanija Tetra Pak

 

On dodaje da će sve atmosferske vode biti uklonjene prema predviđenom planu prioriteta.

 

– Apelujemo na građane da budu strpljivi, jer će naše ekipe uložiti maksimalne napore da plan bude realizovan u najkraćem mogućem roku – naglašava Siniša Gajin.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak