Grad Vesti Zrenjanin

Iz gradske kase za zaštitu životne sredine ove godine 496 miliona dinara

sredstva za zaštitu životne sredine

Ove godine je planirano da se iz gradske kase u Zrenjaninu za zaštitu životne sredine potroši 496.157.647 dinara, što je 7,8 odsto ukupnih budžetskih rashoda i izdataka. Najviše novca, 127.170.000 dinara, biće potrošeno za upravljanje komunalnim otpadom, odnosno za izradu tehničke dokumentacije za sanaciju deponije, kao i za izvođenje radova na čišćenju deponija.

 

PROČITAJTE JOŠ: Novi razgovori sa “Net busom” oko daljeg poboljšanja javnog prevoza

 

Za upravljanje otpadnim vodama planirano je 88.500.000 dinara. To se odnosi na finansiranje redovnog održavanja atmosferske kanalizacije i izmuljenje i tarupiranje obodnih kanala, za izradu tehničke dokumentacije za prečistač otpadnih voda, kao i za subvencije JKP „Vodovod i kanalizacija“ u cilju nabavke specijalnog vozila „Voma“ i rekonstrukciju crpne stanice „Centar“.

 

Za projekat javno-privatnog partnerstva za obavljanje poslova komunalnih delatnosti zoohigijene i suzbijanje korovske biljke ambrozije i emerznih korova planiran je iznos od 79.911.000 dinara.

 

Za funkcionisanje Ustanove „Rezervati prirode Zrenjanin“ u ovoj godini je potrebno 76.361.000 dinara.

 

Praćenje kvaliteta vode, buke, vazduha i zemljišta koštaće 11 miliona dinara. Za finansiranje izrade tehničke dokumentacije za radove na zacevljenju Bagljaškg kanala planirano je 4,4 miliona dinara.

 

I ove godine planirano je da se nastavi sa subvencionisanjem nabavke bicikala.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Takođe, planiran je i nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Elemiru, Kleku, Lazarevu, Ečki, Stajićevu i Lukićevu. Gradska vlast ima nameru i da finansira izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže i potisnog cevovoda u Aradcu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • kad cete napraviti biciklisticku stazu do odmaralista Tisa? ima mnogo ljudi koji voze buciklove, a idu magistralnim putem koji je blizi, ali daleko opasniji ili starim Aradackim.

  • A kad cete izgraditi obecanu biciklisticku stazu kroz Muzlju, za koju je cak i projekat uradjen i placen!?