Grad Vesti Zrenjanin

ISTRAŽUJEMO: Dokle se stiglo sa izgradnjom obilaznice oko grada

gradnja obilaznice
Foto: Spasoje Tomić

Radovi na zrenjaninskoj obilaznici, od Mihajlovačke raskrsnice do Temišvarskog druma, kao i gradnja mosta preko Begeja, na trasi obilaznog puta, odvijaju se sporije nego što je planirano. Na pripremi kolovoza poslednjih dana je angažovano nekoliko građevinskih mašina i desetak radnika.

 

Odgovor o dinamici izgradnje potražili smo od Tanje Bisić, odgovornog rukovodioca radova za firme „Energoprojekt – niskogradnja“ i „Bauwesen“, koje su angažovane na gradnji obilaznice i mosta preko Begeja.

 

– Izvođač radova nije taj čija aktivnost utiče na rokove gradnje. Na toj deonici postoje tri kolizije, odnosno tri ukrštanja sa kablovima i eletromrežom. U jednom delu radovi su čak obustavljeni, jer se žice dalekovoda nalaze opasno nisko i neophodno je izmeštanje dalekovoda. A na početku gradilišta, kod kružne raskrsnice prema Mihajlovu, problem su telefonski kablovi i stubovi, koje treba izmestiti. Tu su i podzemni kablovi niskonaponske strujne mreže, a nadzemna niskonaponska mreža pojavljuje nam se na još jednoj lokaciji. I ti kablovi su nisko i potrebno ih je ukloniti – objašnjava za portal zrenjaninski.com Tanja Bisić.

 

 

Ona napominje da firme izvođači nisu nadležne za izmeštanje tih mreža. Zbog toga je i zatraženo produženje roka za završetak radova, dok se ne izmesti dalekovod i niskonaponska mreža.

 

Pročitajte još: Palata Dunđerski nakon rekonstrukcije spremna za prodaju

 

Kada su u pitanju radovi na mostu preko Begeja, koji su u sklopu radova na ovom kraku obilaznice, Bisić kaže da se čekaju dozvole za ulazak sa pokretne skele kojom bi se elementi mosta dopremali do stubova nosača.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

4 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „U jednom delu radovi su čak obustavljeni, jer se žice dalekovoda nalaze opasno nisko i neophodno je izmeštanje dalekovoda“, reče g-đa Bisić!
  ŽICE DALEKOVODA SU „OPASNO NISKE“, SU PRIČE ZA ZAMAJAVANJE!!!
  VISINA ŽICA DALEKOVODA JE SIGURNO, „PO PROPISIMA“, A, NE „OPASNO NISKE“!!!
  DALEKOVOD I NISKONAPONSKI KABEL, KOJI STE PRESEKLI, PA JE GRAD OSTAO BEZ VODE I DRUGE PODZEMNE ELEKTRO INSTALACIJE SU UNEŠENE U KARTE, KOJE STE DOBILI PRE POČETKA RADOVA, A, KOJE NISTE KORISTILI, ILI, NE ZNATE DA KORISTITE!!!???
  Bisić kaže „da se čekaju dozvole za ulazak sa pokretne skele…“
  KANDA JE TU NEŠTO DRUGO U PITANJU, A, NE OVAKVA NESTRUČNA OBJAŠNJENJA!!!???
  „PAS S MASLOM, TO NE BI POJEO“
  PREKOR IZ ELEMIRA!

 • Kakvo prodavanje magle! Jednostavno, izvođači radova ne rade svoj posao valjano i efikasno. Uvek je neko ili nešto drugo krivo za probijanje rokova izgradnje a ne sami izvođači. Naravno, tu ne postoji odgovornost niti penali za izvođače. Tako je to u zemlji Srbiji!

 • Ovi samo traže izgovor da ne rade jer su verovatno uzeli pare unapred. Nesposobna vlast u gradu i Republici je verovatno u dilu sa njima.

 • Zar ste očekivali drugačije? Pa ovo nije nista novo….Zasto vas čuše ovako smešni izgovori?

sinovoz