Grad Vesti Zrenjanin

Inspekcija danas ponovo u “Prekonu”, kafilerija prestala sa radom

kafilerija

Inspekcija za zaštitu životne sredine danas je ponovo posetila fabriku “Prekon” u Zrenjaninu i obavila vanrednu inspekcijsku kontrolu, saznaje portal zrenjaninski.com.

 

Ovo je drugi put ove nedelje da je inspekcija boravila u zrenjaninskoj kafileriji, kako bi utvrdila da li se postupilo po rešenju koje je prošlog petka donelo Odeljenje inspekcija Gradske uprave u Zrenjaninu. Podsetimo, tim rešenjem je kafileriji “Prekon” privremeno zabranjeno obavljanje proizvodnog procesa u postrojenju fabrike.

 

– Inspekcija je danas utvrdila da je kafilerija prestala sa obavljanjem proizvodnog procesa, usled kojeg dolazi do ispuštanja neprijatnih mirisa. Inspektorima je rečeno da u pogonima više nema sirovina – potvrdio je za naš portal zamenik načelnika Gradske uprave Zrenjanin Miloš Korolija.

 

PROČITAJTE JOŠ: Počinju radovi na semaforima koji se nalaze na raskrsnicama u gradu

 

Korolija je naglasio da će rešenje o zabrani obavljanja proizvodnog procesa biti na snazi sve dok “Prekon” ne dostavi dokaz da Kur-Majerov toranj, odnosno uređaj za uklanjanje neprijatnih mirisa, deluje efikasno.

 

– U međuvremenu, Gradska uprava preduzima sve što je u njenoj nadležnosti kako bi ovaj dugogodišnji problem bio trajno rešen. Rešenje Odeljenja inspekcija. koje je stupilo na snagu, samo je korak ka tom cilju – dodao je Korolija.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM