Grad Vesti Zrenjanin

Gradsko veće usvojilo izmenu Odluke o zaduživanju grada Zrenjanina

bulevar veljka vlahovića

Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo izmenu Odluke o zaduživanju grada Zrenjanina radi finansiranja kapitalnih investicija.

 

Ovom izmenom, iznos od 100 miliona dinara će, umesto u rehabilitaciju ulica, biti utrošen na izgradnju puteva, parkinga, trotoara i biciklističkih staza.

 

Izvestilac po ovoj tački dnevnog reda Euđenija Besu podsetila je da je Skupština grada Zrenjanina, na sednici održanoj 31. jula prošle godine, donela odluku o zaduživanju grada kod poslovnih banaka radi finansiranja kapitalnih investicija, u iznosu od 491.610.000 dinara, sa periodom otplate od pet godina, ne računajući period mirovanja. Besu je istakla da je sada neophodno izmeniti odluku zbog preusmeravanja sredstava u druge namene.

 

PROČITAJTE JOŠ: Zaštićenim područjima 15 miliona dinara: Sredstva i za Carsku i Okanj baru

 

– Prvobitnom odlukom je planirana rehabilitacija ulica, a naknadno je prioritet dat izgradnji puteva i parkinga. Iznos za tu namenu ostaje nepromenjen, a to je sto miliona dinara – rekla je Besu.

 

Gradonačelnik Simo Salapura je kazao da se na teritoriji Zrenjanina trenutno realizuju ugovori vredni milijardu dinara, koji se tiču asfaltiranja.

 

– To je ozbiljan iznos i ogromna investicija. Radovi na putnoj infrastrukturi se finansiraju od strane Grada Zrenjanina i eksternih izvora. Podsetiću i da nam je Vlada Srbije dodelila milijardu dinara za opremanje industrijske zone „Jugoistok“ i zamenu vodovodnih cevi i ugradnju regulacionih uređaja. Sve su to ozbiljna ulaganja za boljitak našeg grada – rekao je Salapura.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Po završetku sednice Gradskog veća, zamenik gradonačelnika Saša Santovac je kazao da se očekuje da će u roku od sedam dana biti zakazana i sednica Skupštine grada, na kojoj će se odbornici izjasniti o odlukama koje su usvojili gradski većnici.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Gosn gradonačelnik, bilo dobro a i lepo da se obratite građanima Zrenjanina i kažete ŠTA SE DEŠAVA SA AUTOPUTEM? Sve te vaše „aktivnosti“ su mnogo manje bitne od značaja izgradnje autoputa, pa bi vas molio da se umilostivite i date odgovor, ali bez lagarija i prodavanja magle!
    Hvala na razumevanju

sinovoz