Grad Vesti Zrenjanin

Gradski većnici usvojili odluke u vezi sa selom Ečka i fabrikom “Essex”

sednica gradskog veća

Članovi Gradskog veća Zrenjanina su na današnjoj sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura, usvojili predloge odluka o donošenju Plana generalne regulacije Ečke i o usvajanju aneksa ugovora o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina. Na osnovu ove odluke, gradonačelnik će sa kompanijom “Essex Furukawa Magnet Wire Balkan”, koja posluje u zrenjaninskoj industrijskoj zoni, zaključiti aneks ugovora o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada.

 

U obrazloženju odluke se navodi da se kompanija “Essex” letos obratila lokalnoj samoupravi sa predlogom o zaključenju aneksa ugovora.

 

Kompanija je navela da je 6. maja sa Ministarstvom privrede zaključila aneks ugovora o dodeli sredstava podsticaja. Na osnovu toga, “Essex” je predložio Gradu Zrenjaninu zaključenje aneksa ugovora u delu koji se odnosi na broj novozaposlenih, čija će puna zaposlenost biti ostvarena 2024. godine, budući da je zbog pandemije izazvane virusom korona došlo do promena na tržištu, a koje su bile van kontrole ove kompanije.

 

PROČITAJTE JOŠ: Uskoro rešenje problema sa dalekovodima koji ometaju gradnju obilaznice

 

– Pomenuta kompanija ima obavezu da do 2024. godine ostvari pun kapacitet broja zaposlenih, koji je planiran prilikom potpisivanja ugovora, a to je 139 radnika – precizirao je nakon sednice Gradskog veća zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

 

Na dnevnom redu i otuđenje građevinskog zemljišta

 

Na današnjoj sednici je usvojen i Predlog Izmene i dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za ovu godinu.

 

Kako je navedeno u obrazloženju, ovom odlukom Grad Zrenjanin planira parcele koje su pogodne za otuđenje u toku godine. Santovac je pojasnio da je u pitanju samo dopuna sadašnjeg programa.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Predlog je proistekao iz odluke koju smo danas doneli, a to je usvajanje Plana detaljne regulacije Ečke. Njime se prave određeni planovi razvoja tog sela. Ovaj plan je čekao da se utvrdi tačna trasa bubućeg auto-puta od Zrenjanina do Beograda. Kada smo došli do te informacije, onda smo mogli i da usvojimo pomenuti plan – rekao je Santovac.

 

Ova pitanja naći će se i na dnevnom redu sednice Skupštine grada Zrenjanina, koja je zakazana za sutra. Potrebno je da ih usvoje i odbornici lokalnog parlamenta.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Sex je znači od države postova najna sredstva i radiće dok ta lova traje,sve već viđeno,živela Srbija ekonomski Džin.

sinovoz
FAM