Grad Vesti Zrenjanin

Gradski stadion u Karađorđevom parku krasi nova atletska staza (Foto)

atletska staza
Foto: Zoran Bogaroški

Gradski stadion u Karađorđevom parku u Zrenjaninu krasi nova atletska staza koja je izgrađena zajedničkim sredstvima Pokrajine i lokalne samouprave.

 

Iako atletska staza još uvek nije zvanično otvorena, već sada se može primetiti da Gradski stadion izgleda drugačije i modernije. Ovaj sportski objekat dobio je i nove reflektore. A u planu je i dalje uređivanje stadiona, u koji decenijama nije ozbiljnije ulagano.

 

Vrednost dosadašnje investicije je oko 190 miliona dinara. Od toga, Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja, opredelila 120.777.243 dinara, a oko 70 miliona dinara je obezbeđeno iz budžeta Grada Zrenjanina.

 

atletska staza
Foto: Zoran Bogaroški

 

Sledi rekonstrukcija tribina i svlačionica

 

Prilikom posete Zrenjaninu, pre nekoliko meseci, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je razgovarao sa gradonačelnikom Zrenjanina o pripremi projekta rekonstrukcije tribina i svlačionica, i uređenja fudbalskog terena. Najavljeni su, takođe, i radovi na izgradnji parkinga i odgovarajuće komunalne infrastrukture. Kako je tom prilikom zaključeno, Zrenjanin bi nakon toga dobio vrhunski sportski objekat kojim bi mogao da se diči. On bi u potpunosti služio razvoju sporta.

 

Gradonačelnik Janjić je tom prilikom kazao da je pre samo godinu dana bilo teško i zamisliti rasvetu na stadionu i neke ozbiljnije radove. On je izrazio zadovoljstvo što ovu investiciju Grad Zrenjanin realizuje zajednički sa Pokrajinom.

 

– Više decenija se nije značajnije ulagalo u Gradski stadion, a nakon ovih radova i druge faze, koju takođe planiramo, ovo će biti objekat na ponos svima nama u Zrenjaninu. Ovim zaokružujemo i sportski kompleks na Karađorđevom trgu, nakon rekonstrukcije najstarije dvorane u Srbiji, “Medisona”, i njegovog pretvaranja u sportsko – sajamski objekat, namenjen treninzima, takmičenjima i različitim sajamskim priredbama. Tu je i Kristalna dvorana u kojoj gostuju brojne sportske ekipe, kao i reprezentacije – naglasio je svojevremeno Janjić.

 

On je ocenio da će nakon završetka svih radova na Gradskom stadionu ovo biti jedinstven prostor na teritoriji grada namenjen sportu i rekreaciji.

 

Kako je ranije najavljeno, atletski stadion u Zrenjaninu zvaće se “Ivana Španović”, po našoj proslavljenoj atletičarki koja je upravo ovde i načinila svoje prve sportske korake. Očekuje se da će u narednom periodu on i zvanično biti otvoren.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM