Grad Vesti Zrenjanin

Gradski stadion dobiće i nove tribine i svlačionice (Foto)

gradski stadion

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, gde je u toku izgradnja atletske staze i rasvete. Domaćin posete bio je gradonačelnik Čedomir Janjić, sa saradnicima.

 

U delegaciji sa Mirovićem bili su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

 

– U toku su radovi na prvoj fazi rekonstrukcije stadiona, odnosno atletske staze. Reflektori su već postavljeni, a radiće se i parking i odgovarajuća komunalna infrastruktura. Cilj je da Gradski stadion u Zrenjaninu, uz pomoć Pokrajinske vlade i uz angažovanje samog Grada Zrenjanina, dobije izgled koji zaslužuje – naglasio je Mirović.

 

On je podsetio da je na tom stadionu karijeru gradila i naša proslavljena atletičarka Ivana Španović.

 

– Sport u Zrenjaninu je veoma razvijen, sa velikom tradicijom. Ovo je bio neophodan infrastruktirni projekat, koji će omogućiti da se u budućnosti još bolje razvija. Verujem da ćemo imati priliku da vidimo i nove šampione koji će se ovde rađati. Što se tiče samih radova, kišna je sezona i veliko je pitanje da li ćemo uspeti da ispoštujemo 17. jul kao rok za završetak radova. Ali neka to bude i do kraja jula, biće dobro – naglasio je Mirović.

 

On je najavio nakon toga drugu fazu rekonstrukcije, u kojoj će se raditi tribine, svlačionice i fudbalski teren. U tom delu se očekuje i podrška Fudbalskog saveza Srbije.

 

Mirović je precizirao da je vrednost radova 198 miliona dinara. Od toga je Pokrajina dala 120 miliona, a 70 miliona je obezbedio Grad Zrenjanin. Mirović je još dodao da će obnovom stadiona u Zrenjaninu, u Vojvodini zajedničkim snagama Pokrajine i opština, pod reflektorima biti četiri stadiona, među kojima su i oni u Novom Sadu, Subotici i Bačkoj Palanci.

 

gradski stadion

 

Radi se i projekat za drugu fazu

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo što se radovi na stadionu uspešno odvijaju i što se projekat realizuje zajednički sa Pokrajinom.

 

– Ovo je višedecenijski problem Grada, jer se u stadion ništa nije ulagalo decenijama i objekat je bio u lošem stanju. O reflektorima nismo mogli ni da sanjamo, a oni su sada postavljeni, rasveta je tu, a završava se i priča sa atletskom stazom. Radimo i projekat za drugu fazu, gde ćemo rekonstruisati i tribine i propratne objekte unutar samog stadiona. Biće to objekat na ponos našeg grada – najavio je Janjić.

 

On je podsetio da je pre dve godine završena i rekonstrukcija Hale „Medison“, najstarije u Srbiji.

 

– To je sada sjajan jedinstven prostor za treninge ali i takmičenja, ali i razne sajmove i slične manifestacije, koje smo organizovali u poslednje dve godine. S druge strane, Kristalna dvorana spremna je da dočeka najbolje košarkašice Evrope za manje od mesec dana. Sve to zajedno sa Gradskim stadionom čini jedinstven prostor za sport i rekreaciju – istakao je Janjić.

 

Rekonstrukcija zrenjaninskog stadiona radi se u skladu sa zahtevima Međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga. Predviđena je obnova i opremanje atletskim rekvizitima – osam traka za trčanje, zatim atletskih borilišta za bacanje diska, kladiva i kugle, te za daljinske i skokove u vis. Takođe, biće urađena i odgovarajuća komunalna infrastruktura sa ciljem da Gradski stadion u Zrenjaninu dobije izgled koji zaslužuje.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM