Grad Vesti Zrenjanin

Gradska uprava obezbedila terminale za bezgotovinsko plaćanje usluga

bezgotovinsko plaćanje
Foto: Pixabay

U cilju unapređenja elektronskih usluga lokalne samouprave, Gradska uprava Zrenjanina je obezbedila četiri POS terminala za bezgotovinsko plaćanje usluga. Na ovaj način građanima je omogućeno plaćanje taksi i naknada platnim karticama DinaCard, Visa i Mastercard. Ova novina u radu uvedena je u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije.

 

Plaćanje platnim karticama na POS terminalima na šalterima gradske uprave, gde se i podnose zahtevi, predstavljaće uštedu vremena čekanja u redovima, otkloniti potrebu odlaska do pošte ili banke i ponovni dolazak na šaltere lokalne samouprave. Ono će i povećati efikasnost u pružanju usluga građanima, jer se skraćuje procedura podnošenja zahteva. Jednom rečju, građanima se omogućava lakše i brže korišćenje usluga lokalne samouprave. Korišćenje POS terminala za bezgotovinsko plaćanje, obezbediće i najniže provizije za uplate na šalterima. Provizija je 45 dinara za iznose manje od 4.500 dinara, odnosno jedan odsto za veća plaćanja.

 

Pročitajte još: Od ove nedelje postrojenje za preradu vode radiće punim kapacitetom

 

Sva četiri POS terminala su postavljena u Uslužnom centru Gradske uprave, soba 53, na šalterima 1, 5, 8 i 9. Na šalteru broj 1 obavlja se prijem podnesaka za Gradsku upravu, a na šalteru broj 5 se izdaju izvodi iz matičnih knjiga i uverenja o državljanstvu. Na šalteru broj 8 se obavlja prijem podnesaka za Odeljenje urbanizma i Odeljenje inspekcija. Šalter broj 9 je Lokalna poreska administracija.

 

Obaveštenje građanima o mogućnosti bezgotovinskog plaćanja istaknuto je u Uslužnom centru na svakom od šaltera, kao i na zvaničnoj prezentaciji Grada Zrenjanina.

 

Postavljanje POS terminala osavremeniće rad Gradske uprave, koja je u prethodnom periodu preduzela niz mera za unapređenje elektronskih usluga na lokalnom nivou.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM