Grad

Gradska stambena agencija oglasila izdavanje u zakup 11 lokala

gradska stambena agencija
Jedan od lokala u centru grada

Javno preduzeće „Gradska stambena agencija“ oglasilo je izdavanje u zakup 11 lokala, uličnih i dvorišnih. Oni se nalaze na različitim gradskim lokacijama. Jedan lokal izdaje se i na selu.

 

Uglavnom su u pitanju manji, neatraktivni lokali van centra grada, osim jednog koji se nalazi u ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića. Početna cena za taj lokal je 145.000 dinara mesečno.

 

– Poslovni prostor u centru je zauzet, osim ovog jednog lokala u glavnoj ulici. Sa takvim lokalima mi nemamo problema – kaže za portal zrenjaninski.com direktor Gradske stambene agencije Radiša Dupljanović. – Ovi ostali prazni lokali nisu zanimljivi, cene koje dobijemo su male i razmišljamo da ove godine počnemo sa prodajom lokala za koje ne postoji interesovanje za zakup. Imamo nekoliko takvih lokala u selima. Niko nije zainteresovan, oni propadaju i na kraju niti ćemo moći da ih izdamo niti da ih prodamo. Bolje je novcem od prodaje renovirati postojeće ili možda i izgraditi nove lokale na atraktivnijim lokacijama, ističe Dupljanović.

 

Grad u svom vlasništvu ima oko 200 lokala i blizu 70 odsto ih je izdato. U poslednje tri godine, naplata zakupnine je stoprocentna.

 

– Uspeli smo da naplatimo i neka stara potraživanja, ali i ima gde nismo uspeli ništa. Cilj nam je da ovo što imamo dobro izdamo i redovno naplatimo – ističe Dupljanović i dodaje da su lokali u centru grada i dalje vrlo traženi ali se, zbog pojave tržnih centara i kvalitetnog poslovnog prostora u njima, više ne mogu postići cene zakupnina kao do pre nekoliko godina.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz