Grad YSLAJDER

GRADSKA KASA: BOLJI PRIHODI U OVOJ GODINI

ZRENJANIN – Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je konsolidovani završni račun budžeta Grada Zrenjanina za 2016. godinu. U završnom računu taksativno su prikazani prihodi i rashodi, kao i ispunjenje budžeta u prošloj godini.

 

gradsko veće prihodi

 

– Veoma sam zadovoljan stanjem u gradskoj kasi na kraju prošle godine, a pokazatelji iz prve polovine ove godine pokazuju da se možemo nadati i boljim prihodima u ovoj godini – istakao je, nakon sednice, Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

 

Gradski većnici potvrdili su i uvođenje dve nove usluge iz oblasti socijalne zaštite. Kako je na sednici obrazloženo, novac je za te usluge obezbeđen, a reč je o dnevnom boravku za odrasla lica sa invaliditetom i psihičkim problemima. Druga usluga iz oblasti socijalne zaštite biće otvaranje bračnog i porodičnog savetovališta.

 

Usvojena je i odluka o formiranju, organizaciji i opremanju Jedinice civilne zaštite opšte namene. Jedinica će biti formirana iz redova zaposlenih u gradskoj upravi i javnim preduzećima, brojaće 30 članova, imaće uniforme i opremu, a delovaće u vanrednim situacijama isključivo na nalog Štaba za vanredne situacije.

Podeli članak
sinovoz
FAM