Grad Vesti Zrenjanin

Gradonačelniku uručen ugovor: Sledi nastavak rekonstrukcije stadiona

ugovor

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas u Novom Sadu gradonačelniku Zrenjanina Simu Salapuri ugovor o dodeli 250 miliona dinara, namenjenih realizaciji druge faze sanacije i adaptacije Gradskog stadiona u Zrenjaninu.

 

Zahvaljujući tim sredstvima, a uz učešće Grada, i u godini u kojoj Zrenjanin nosi titulu “Evropski grad sporta”, Gradski stadion u Karađorđevom parku zasijaće novim sjajem. On će postati reprezentativan sportski objekat na kom će moći da se održavaju međunarodna atletska takmičenja i fudbalski mečevi.

 

PROČITAJTE JOŠ: Premija PVC: Veliki izbor vrata i prozora po najpovoljnijim cenama

 

Grad Zrenjanin sredstva je dobio nakon javnog konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta.

 

Simo Salapura: Ovaj ugovor je snažna podrška našem gradu

 

Gradonačelnik Simo Salapura je rekao da je pokrajinska administracija, koja značajnim sredstvima učestvuje u realizaciji projekta od velike važnosti za Zrenjanin, još jednom uputila snažnu podršku Evropskom gradu sporta.

 

– Zahvaljujući ovim sredstvima nastavljamo započetu rekonstrukciju Gradskog stadiona. Ove godine nas očekuju radovi na obnovi fudbalskog terena, renoviranju svlačionica, tribina i zida oko stadiona. Očekuje nas i postavljanje drugog nivoa rasvete za odigravanje fudbalskih utakmica, rekonstrukcija pristupnih saobraćajnica i proširenje parking-prostora. Ovim ćemo zaokružiti jedinstveni sportski kompleks u Karađorđevom parku i u potpunosti obnoviti najveći gradski sportski objekat u koji decenijama ništa nije ulagano. Samim tim ćemo i obezbediti odlične uslove za dodatni razvoj sporta u gradu i organizaciju većih atletskih takmičenja i fudbalskih mečeva – istakao je Salapura.

 

gradski stadion u zrenjaninu

 

Miran Pantelić: Rekonstrukcija u poslednji čas

 

Sekretar Fudbalskog saveza grada Zrenjanina Miran Pantelić kaže za portal zrenjaninski.com da je rekonstrukcija stadiona došla u poslednji čas, jer da se ništa nije uradilo, ovaj sportski objekat bi za pet godina bio za rušenje. Pantelić je na ovom stadionu i u zrenjaninskom fudbalu od svoje 18. godine, odnosno od 1979. Gledao je uspone i padove zrenjaninskog fudbala i urušavanje Gradskog stadiona.

 

– Stadion je poslednji put rekonstruisan 1984. godine i od tada nije rađeno apsolutno ništa. Zadnja tribina je u najlošijem stanju i prokišnjava, ali ni ostali delovi nisu bolji. Rekonstrukcija će mnogo značiti i za fudbal, još više za atletiku, ali će biti od velike koristi i drugima za trenažne procese – smatra Pantelić.

 

Velika je šteta, ističe naš sagovornik, što više ne postoji Fudbalski klub Proleter, koji je prestao sa radom 2005. godine. Ipak, kaže da će fudbala u gradu biti i da u to ne treba sumnjati.

 

– Fudbal je žilav i on će se na stadion vratiti za godinu, dve ili pet. Radnički je, na primer, već sada spreman da zaigra na stadionu u Karađorđevom parku. Ne treba u negativan kontekst stavljati rekonstrukciju stadiona u odnosu na druge probleme u gradu. Stadioni se u ovom trenutku grade i u drugim sredinama. Sportski dinar je sportski dinar, i on nije predviđen za druge namene. Da novac nije stigao u Zrenjanin, on bi otišao u drugo mesto za stadion – smatra Miran Pantelić.

 

Borislav Mandić: Jako lepa vest

 

Trener u Atletskom klubu AS 023 Borislav Mandić kaže za naš portal da je nastavak rekonstrukcije Gradskog stadiona jako lepa vest. Kako je naveo, ovo će značajno doprineti stvaranju boljih uslova za rad atletičara, ali i drugih sportista.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Ni ne sećam se kada je u našem gradu bilo održano poslednje atletsko takmičenje na stazi. Koliko mi je poznato, u drugoj fazi radova biće nabavljeni i rekviziti za atletičare, što nam je do sada nedostajalo. Zbog toga nismo bili u mogućnosti da decu pripremamo za takmičenja u određenim atletskim disciplinima. Posle rekonstrukcije stadiona imaćemo sve uslove za rad i, uz Kristalnu dvoranu i Halu sportova „Medison“, jedan sportski kompleks kakav se retko sreće u Srbiji – naglasio je Mandić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM