Grad Vesti Zrenjanin

Gradonačelnik Čedomir Janjić u obilasku radova na obilaznici

Dve lokacije gradilišta obilaznice oko Zrenjanina obišao je danas gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, kako bi se upoznao sa dinamikom radova.

 

Gradonačelnik Janjić najpre je došao na lokaciju gde se izvode zemljani radovi, na nastavku obilaznice kod kružnog toka na Mihajlovačkom drumu. Nakon toga obišao je i gradilište u bazi firme “Vojvodinaput”, na kojem je u toku izrada betonskih greda za budući most preko Begeja. Taj most biće na trasi obilaznice.

 

-Prezadovoljan sam zbog činjenice da se posle 27 godina gradi novi most na Begeju, i što se radi treća faza obilaznice. Gradi se trasa od 3,7 kilometara a najveći i najskuplji objekat je upravo most koji se gradi. Mi nismo investitori ovog značajnog poduhvata, ali kao domaćini smo došli da se upoznamo sa tokom radova i da vidimo možemo li da pomognemo na neki način– istakao je gradonačelnik Janjić, nakon obilaska gradilišta, napominjući da ne očekuje veće probleme u toku radova.

 

-Mi već radimo i projekat za poslednju, četvrtu fazu obilaznice, koja je dužine 3,6 kilometara. Tu imamo nadvožnjak nad prugom kao zahtevniji objekat. Paralelno radimo i eksproprijaciju a očekujem da radovi četvrte faze počnu početkom sledeće godine – najavio je gradonačelnik Janjić.

 

 

 

 

Govoreći o dinamici zemljanih radova na obilaznici, šef gradilišta Milko Gazdić najavio je moguće produženje rokova za završetak radova. Kao razlog je naveo vremenske prilike u prethodnom periodu, kao i izmeštanje dalekovoda sa trase. On nije precizirao koliko bi pomeranje rokova moglo da bude, ali je rekao da ipak ne očekuje ozbiljnija kašnjenja u radnoj dinamici.

 

Odgovorni izvođač radova na izgradnji mosta, Milan Dimitrijević, precizirao je da su radovi na fundiranju mosta završeni i da je urađen veći deo montažnih nosača.

 

-Ostalo je da se urade još dva montažna nosača, jedan bi trebalo da bude gotov danas a drugi do kraja nedelje. Time bi ovaj deo posla bio kompletiran. Nosači će auto-dizalicama biti postavljani na ležište mosta. Taj posao trebalo bi da bude završen od 10. do 20. oktobra – najavio je Dimitrijević, uz napomenu da radovi u ovoj fazi blago kasne, oko desetak dana.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM