Grad Vesti Zrenjanin

Gradonačelnik Čedomir Janjić ponovo obišao postrojenje za preradu vode

postrojenje za preradu vode

Postrojenje za preradu pijaće vode u Zrenjaninu danas je obišao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima. Prisutni su bili i pojedini odbornici i građani.

 

Cilj posete bilo je upoznavanje sa dinamikom radova na postrojenju, kako bi ono u što kraćem roku počelo sa radom. O trenutnim radovima prisutne je informisao direktor kompanije „Gruppo Zillio“, koja gradi postrojenje, Nenad Obradović.

 

– Završavamo građevinske radove na postrojenju za predpripremu vode. Oni su bili kočnica za puštanje vode u sistem. U toku dana biće završeni radovi, a za dva – tri dana počinje instaliranje cevovoda za odvajanje mulja. Početkom sledeće nedelje bazen će se puniti vodom i ako sve bude u redu šaljemo vodu u postrojenje za reverznu osmozu – najavio je Obradović.

 

On je istakao da stižu i rezervni delovi koji su odavno naručeni.

 

Pročitajte još: Auto-moto savez Srbije planira da izgradi autodrom u Zrenjaninu

 

– Pretpostavljam da ćemo krajem meseca moći da krenemo sa isporukom vode. Za prvo vreme radićemo na 35 posto kapaciteta – precizirao je Obradović, uz napomenu da kada svi potrebni delovi stignu kreće rad postrojenja sa 100 posto kapaciteta.

 

On je pojasnio i učešće novih partnera u ovom projektu, a to je konzorcijum izraelskih firmi „Rimon“ i „Avital“ koje su renomirane u ovoj branši. One su otkupile 50 posto vlasništva u postrojenju.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM