Grad Vesti Zrenjanin

Građanski preokret: Prestati sa stihijskom regulacijom saobraćaja u Zrenjaninu

semafor na raskrsnici ulica obale sonje marinković i obilićeve

Postavljanje semafora na raskrsnici ulica Obale Sonje Marinković i Obilićeve u Zrenjaninu, na samo sedamdeset metara od mesta s kojeg su uklonjeni pre sedam godina, pokazuje da se regulacija saobraćaja u Zrenjaninu ne planira strateški i dugoročno, nego stihijski, od danas do sutra, objavio je Građanski preokret.

 

Izgradnjom kružnih raskrsnica u gradu najavljena su mnogobrojna poboljšanja saobraćajne infrastrukture i rešenje saobraćajnih gužvi. Jedna od njih je na raskrsnici Bulevara Milutina Milankovića i Ulice brigadira Ristića, kod „Avale“. Zrenjaninci su svedoci velikih gužvi koje nastaju na ovoj raskrsnici jer je to jedna od samo dve veze severnog i južnog dela grada. Svojevremenim zaustavljanjem saobraćaja preko Trga slobode radi formiranja pešačke zone, sav motorni saobraćaj koji povezuje Bagljaš i Gradnulicu sa centrom i naseljima 4. juli, Berbersko i Zeleno polje je prebačen na raskrsnice kod „Avale“ i na Žitnom trgu, koja takođe trpi ogromno opterećenje.

 

PROČITAJTE JOŠ: Studija otkrila: Duvanski dim ostaje u prostoriji i DEVET GODINA nakon zapaljene cigarete

 

„Do saobraćajnog rasterećenja tih raskrsnica se moglo doći otvaranjem za saobraćaj Ulice dr Miroslava Tirša (stare pijace). Umesto toga, grad vraća semafore skoro na isto mesto s kojeg ih je uklonio 2015. godine. To pokazuje da ozbiljnog planiranja nije bilo ni tada, kao što ga nema ni sada. Radovi se očigledno izvode bez prethodnih studija koje bi pokazale opravdanost pojedinih rešenja. S takvom praksom treba odmah prestati“, navodi Građanski preokret.

 

Prepustiti planiranje onima koji se u to zaista razumeju

 

Kako navode u ovom udruženju, trivijalni razlog zbog kojeg je Zrenjanin saobraćajno raspolovljen na dva slabo povezana dela je taj što vlast ne želi da se odrekne prihoda od naplate parkinga na prostoru stare pijace. Puštanje saobraćaja kroz Ulicu dr Miroslava Tirše posebno je važno i zbog potrebe da vozila Službe hitne medicinske pomoći mogu brzo i efikasno da stignu na severnu stranu, odnosno do magistrale, kao saobraćajne „žile kucavice“ grada.

 

Jedan od predloga urbanista je i formiranje parkinga, odnosno garaže u bloku između Pupinove i Tepličke ulice. Do eventualnog ostvarenja te ideje, građani koji žele da dođu do pošte će muku mučiti sa okretanjem svojih automobila jer se ta saobraćajnica završava rampom i nizom kontejnera. Neko vreme se okretanje obavljalo penjanjem na deo pešačke površine. Zbog toga su oštećene granitne kocke u parteru. Ta praksa je ubrzo osujećena postavljanjem stubića i žardinjera, tako da je sada saobraćajni kolaps zagarantovan.

 

Ni saobraćajnoj „boljci“ u Tamiškoj ulici, koja povezuje centar sa naseljima Berbersko, Putnikovo i Mužlja ne nazire se rešenje. Slalom uskim ulicama bez trotoara je svakodnevica mnogobrojnih sugrađana. Ostaće i ubuduće, s obzirom na to da se planira luksuzno stanovanje na jedinom mestu gde bi se mogla formirati veza ovih naselja s centrom grada.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Najavom izrade novog plana generalne regulacije Zrenjanina javila se nada da će se mnogobrojni problemi građana rešiti. Zato pozivamo gradske čelnike da prestanu sa saobraćajnim ekperimentima nad gradom i da konačno prepuste planiranje onima koji se u to zaista razumeju“, poručuju iz Građanskog preokreta.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Na žitnom zna da bude gužva ali kod Avale nisam primetio zastoj ni jednom a idem tuga nekoliko puta dnevno. Ja sam za to da se regulacija saobraćaja odmah prepustiti stručnjacima kao što su u Građanskom preokretu.

    • Gužva je na Magistrali celom dužinom, tako i kod Avale, baš iz pravca benzinske pumpe. Neko hoće to da vidi, a neko ne želi. Da nisi ti neki stručnjak iz GU kad se tako samouvereno potpisuješ? Nema šta nije tačno u tekstu, a u istom se niko nije kandidovao da upravlja saobraćajem nego je poenta da to u gradu radi neko ko je kompetentan, a ne da se važna urbanistička i saobraćajna rešenja donose ad hoc i pod pritiskom političko-koruptivnih kombinacija.

  • Dok Hercegovci iz Kleka i Žitišta odlučuju o sudbini opštine Zrenjanin,to vodi u propast i njihove prepune džepove u skladu sa politikom S N S.

sinovoz