Grad Vesti Zrenjanin

Građani u razgovoru sa gradonačelnikom ukazali na određene probleme

čedomir janjić
Foto: Grad Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je juče, u okviru svojih aktivnosti, u svom kabinetu organizovao prijem za građane. Ovi građani su se prethodno obratili Gradskoj upravi sa zahtevom da gradonačelniku lično izlože probleme s kojima se suočavaju. U pitanju su problemi koji zadiru pretežno u socijalnu, stambenu i komunalnu oblast.

 

Neki od problema koje građani pokušavaju da reše ne spadaju u ingerencije lokalne samouprave. Međutim, Čedomir Janjić je ukazao u kom pravcu bi trebalo dalje ići i kojim se institucijama obraćati. On je obećao i lično angažovanje u tome.

 

Pročitajte još: VAŠ ADVOKAT: Besplatni pravni saveti na portalu zrenjaninski.com

 

Građani koji su juče razgovarali s Janjićem izložili su, između ostalog, svoje probleme sa vraćanjem bankarskih kredita, međumesnim autobuskim prevozom… Govorili su i o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, izgradnji lokalnih puteva van naseljenih mesta, isplati socijalnih davanja, nadoknadi štete od nedavnih poplava…

 

Janjić : Lokalna administracija otvorena prema građanima

 

Gradonačelnik je još jednom istakao da je lokalna administracija otvorena prema građanima i da su on i njegovi saradnici, kao i članovi Gradskog veća, svaki u svom resoru, spremni da saslušaju sve njihove probleme i rešavaju ih u skladu s ingerencijama.

 

– Pored generalnih gradskih problema, čijem rešavanju ova administracija pridaje izuzetan značaj i rešava ih, kao što su problem vode za piće, izgradnja obilaznice, dovođenje investitora i stvaranje povoljne klime za potpuno iskorenjivanje nezaposlenosti, naravno da je veoma važno i saslušati građane koji imaju svoje pojedinačne, specifične probleme, ali i određene zahteve ili ideje, usmerene ka Gradskoj upravi. Mnogi od njih zadovoljni su već samim razgovorom i što su imali mogućnost da mi problem lično predoče. Svakako ćemo razmotriti sve zakonske mogućnosti da im pomognemo u određenom slučaju – kazao je Čedomir Janjić.

 

Dodao je da će razgovori sa građanima biti organizovani i u narednom periodu. Janjić je podsetio i da na sajtu Grada Zrenjanina postoji servis „Pitajte gradonačelnika“. Posredstvom njega građani takođe mogu uputiti pitanje ili izložiti neki svoj problem.

 

Takođe, na sajtu Grada objavljen je i raspored dežurstva članova Gradskog veća koji takođe, zajedno s gradonačelnikom, njegovim zamenikom i pomoćnicima, razgovaraju s građanima.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz