Grad Vesti Zrenjanin

Građani traže da problem sa kafilerijom bude trajno rešen

stop kafileriji
Foto: Zoran Bogaroški

Udruženje građana “Stop kafileriji” ne odustaje od namere da dugogodišnji problem sa fabrikom “Prekon”, iz čijih se pogona šire neprijatni mirisi, bude rešen jednom zasvagda.

 

Tim povodom su u petak i subotu, na više lokacija u gradu, bili postavljeni štandovi na kojima su Zrenjaninci mogli da potpišu peticiju kojom se traži zatvaranje kafilerije. Prema nezvaničnim informacijama, do sada je više od 4000 građana stavilo svoj potpis na peticiju pod nazivom “Da Zrenjanin diše”.

 

PROČITAJTE JOŠ: Sinoć u Zrenjaninu palo 25 litara kiše po kvadratnom metru (Foto)

 

Takođe, u subotu uveče je, po sedmi put, održan i protest. Do sada najbrojnija kolona vozila prošla je unapred isplaniranom rutom, zaustavivši se i ovog puta ispred pogona “Prekona”. Tom prilikom, građani su ponovo izneli svoje mišljenje o ovom gorućem problemu. Neke od poruka su glasile “Da grad zaustavi smrad” , “Nećemo privremeno, hoćemo trajno”, “Da smrad napusti grad”…

 

stop kafileriji
Foto: Zoran Bogaroški

 

– Gradski čelnici su priznali da je problem neprijatnih mirisa činjenica, a nadležna inspekcija je donela rešenje koje je nejasno. Njime se problem emitovanja neprijatnih mirisa ne rešava trajno. Šta će se desiti kada se dostave rezultati ispitivanja? Očigledno je da postojeći uređaji za uklanjanje neprijatnih mirisa nisu efikasni. Ovi koraci su, međutim, značajni jer su nadležni po prvi put reagovali, ali su nedovoljni, pošto se problem i dalje ne rešava trajno – izjavila je Tijana Šijaković, ispred udruženja “Stop kafileriji”.

 

Svi Zrenjaninci koji to do sada nisu učinili, biće u prilici da narednih dana, na više lokacija u gradu, svojim potpisom podrže peticiju. A u međuvremenu je pokrenuta i online peticija.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM