Grad Vesti Zrenjanin

Građane i preduzetnike očekuju veće kazne za nepoštovanje gradskih odluka

veće kazne za nepoštovanje odluka

Građane i preduzetnike u Zrenjaninu očekuju uvećane kazne za nepoštovanje nekoliko važećih gradskih odluka.

 

Duplo su povećane kazne za prekršaje koje se tiču nepoštovanja radnog vremena ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata. Najniža kazna, umesto dosadašnjih 5.000, sada je 10.000 dinara, a najveći iznos kazne je umesto 50.000 sada 100.000 dinara.

 

PROČITAJTE JOŠ: Prodaja useljivih stanova, lokala i garažnih mesta na Lesnini (Foto)

 

Povećane su i kazne u oblasti postavljanja i uklanjanja manjih montažnih i drugih objekata na površinama javne i druge namene na teritoriji grada Zrenjanina. Kazne za nepostupanje po gradskoj odluci, po novom cenovniku, kreću se od 25.000 do 100.000 dinara.

 

Veće su i kazne za nepoštovanje kućnog reda u zgradama, kao i za nepoštovanje odluke o uslovima i načinu držanja domaćih životinja i kućnih ljubimaca.

 

Kazne za nepoštovanje odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca povećane su i do četiri puta, pa za prekršaje koji su do sada kažnjavani sa 5.000 dinara sada će nesavesni plaćati čak 20.000 dinara.

 

Odluke o povećanju iznosa kazni donelo je Gradsko veće Zrenjanina, a potvrdila ih je Skupština grada.

 

Klikni na ovaj link i pročitaj aktuelne oglase za POSAO

 

Obrazloženje za povećanje kazni je da njihov iznos nije menjan godinama unazad, a da su u međuvremenu porasli troškovi života.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • I treba da se povećaju kazne jer jedino tako možemo da se naučimo redu. Voleo bih kada bi se taj novac od kazni upotrebio za unapredjenje života gradjana Zrenjanina, a ne da ga troše lokalni partijski poslušnici po svom ćefu. Obrazloženje za povećanje kazni im je stvarno „visokoumno i realno“.

sinovoz