Grad

Gradiće se višespratnica na prostoru nekada jedne od najvećih fabrika?

zgrada
Foto: Pixabay

Na javnom uvidu nalaze se izmene i dopune Plana regulacije dela grada pod nazivom “Jugoistok”.

 

“Jugoistok” zauzima dosta veliku površinu, od ulice Petra Bojovića, preko naselja D2 i “Ruža Šulman”, sve do teritorije Mesne zajednice “Berbersko – Bolnica”.

 

Zanimljivo je da se izmenama i dopunama Plana regulacije predviđa mogućnost izgradnje objekata višeporodičnog stanovanja na prostoru kompleksa Zrenjaninske industrije piva i Fabrike čarapa “Udarnik”. Za izgradnju stambenih zgrada na kompleksu Fabrike čarapa neophodna je izrada urbanističkog projekta.

 

Jugoistok

 

Zgrade višeporodičnog stanovanja moguće je graditi i u ulici Uroša Predića i na prostoru između naselja “Ruža Šulman” i Gomex-ovog prodajnog objekta “Total”.

 

Valjalo bi razmotriti mogućnost izgradnje novog mosta, koji bi omogućio bolju komunikaciju ovog dela grada i Mesne zajednice “Bolnica – Berbersko”. Taj most bi spajao ulice Dr Kornela Radulovića i Majora Gavrilovića. Za eventualnu izgradnju novog mosta potrebno je prethodno izraditi kompletnu dokumentaciju, stoji u izmenama Plana koji je na javnom uvidu, uključujući tu i plan eksproprijacije zemljišta koje je sada u privatnom vlasništvu.

 

Na ovom prostoru predviđeno je i formiranje devet novih površina javne namene.

 

Podeli članak
Tagovi

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM