Grad Vesti Zrenjanin

Grad Zrenjanin se predstavio u popularnoj emisiji “Šarenica” (Foto)

šarenica

Turistička organizacija grada Zrenjanina, sa svojim gostima, predstavila se u jednoj od najgledanijih emisija na nacionalnoj televiziji, popularnoj “Šarenici”. Odličan izbor gostiju, uz dobro predstavljanje turističke ponude ovog banatskog grada i naseljenih mesta, doprineli su sjajnom utisku o gostovanju Zrenjaninaca.

 

Prirodne resurse, bogato kulturno – istorijsko nasleđe, gostoljubivost, gastronomiju i različitost, što region srednjeg Banata čini specifičnim, prezentovao je direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina. On je pozvao sve da posete ovaj grad.

 

– Ima puno razloga da se poseti Zrenjanin. Naš grad nema ni planine ni mora, ali ima puno toga da ponudi, na šta su naši Zrenjaninci naročito ponosni. Tu je staro jezgro grada sa arhitekturom iz 19. veka, kompleks Dunđerski, lovački dvorac Kaštel u Ečki, na čijem je otvaranju 1820. godine svirao čuveni, tada devetogodišnji Franc List. Tu su i Specijalni rezervat prirode Carska bara i Banja Rusanda. Grad Zrenjanin je i grad festivala i manifestacija. Naš brend su “Dani piva”, ali ono na šta smo posebno ponosni je “Šareni banatski karavan” i “Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti”. Ovom manifestacijom pokušavamo da zaokružimo priču o gradu i naseljenim mestima u okolini Zrenjanina. Hoćemo da podignemo značaj seoskog, ruralnog turizma, da budemo selo u gradu i grad u selu – poručio je Ljubotina.

 

A zdravicu o pivu, na svoj već prepoznatljiv način, besedio je glumac Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Jovica Jašin.

 

šarenica

 

Gledaocima predočeno zbog čega treba da posete naš grad

 

Za sve je bilo mesta da se predstave. Najpre Ervin Gazdag, sa monografijom “Priča o Ečki”, pa Tatjana Skrlatović, sa predstavljanjem ugostiteljsko-turističke ponude Kaštela u Ečki. Olgica Velimirov je predstavila banatski astal, sve uz poziv na manifestacije “Pitijada” u Banatskom Despotovcu i “Pčela fest” u Melencima. Lovni turizam, kao važan potencijal regiona, predstavila je Milena Romaneli, a selo povrtara Mihajlovo, Ištvan Flaman, umetnik na citri. Bio je tu i pobednik manifestacije “Najbolje vino Banata” Dragan Tolmač iz Taraša, kao i muzička pevačka grupa “Filigrani” i folklor KUD “GIK Banat Pionir”.

 

Akcenat je bio na promociji događaja “Šareni banatski karavan”, manifestaciji u okviru “Banatske bajke”, koja će ove godine gostovati u nekoliko sela sa teritoriji grada Zrenjanina. Na kraju je utisak bio veoma dobar, a gledaocima je predočeno zbog čega treba neizostavno posetiti naš grad. A oganizatori, na molbu uredništva RTS-a, već su u pripremama da na leto dočekaju “Šarenicu” u gradu na Begeju.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM