Grad Vesti Zrenjanin

Grad Zrenjanin pripremio plan za postavljanje doka na Begeju

postavljanje doka na begeju

Grad Zrenjanin pripremio je plan za postavljanje plutajućeg doka na reci Begej, kao i za privezišta za čamce na Tisi, Begeju i Tamišu. Ovaj plan usvojilo je Gradsko veće na poslednjoj sednici.

 

Plan lokacija za postavljanje plutajućeg objekta – doka na reci Begej, kao i privezišta za čamce na teritoriji grada Zrenjanina, izradilo je zrenjaninsko Javno preduzeće za urbanizam.

 

Ovaj plan se šalje na prethodnu saglasnost Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Saglasnost treba da da i Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ Novi Sad.

 

Pročitajte još: Završena javna nabavka usluge održavanja semafora u gradu

 

Ako sve bude u redu, Zrenjanin će moći da postavi plutajući objekat – dok, na levoj obali kanala Begej. U pitanju je mesto stare okretnice brodova, uz obaloutvrdu.

 

Privezišta za čamce, odnosno objekte opremljene za prihvat i čuvanje čamaca, koji se sastoji od bova za privez čamaca ili od pontona uz koje se privezuju čamci, planiraju se na deset lokacija.

 

Privezišta na Tisi biće na levoj obali reke, kod Taraša, na izletištu Babatovo kod Elemira, na izletištu kod Žabaljskog mosta i u Knićaninu. Na Begeju, privezišta su planirana na levoj obali, i to kod Perleza, kod Motela Šumica i kod Kleka. Kod Kleka sada postoji izvedeno privezište, ali na desnoj obali kanala, ispred prevodnice i mosta. Na desnoj obali Tamiša privezišta će biti kod Farkaždina, između Orlovata i Tomaševca i kod Botoša.

 

Svi ovi objekti planirani su kao mesta za pristajanje, prvenstveno plovila nautičkog turizma. Prema važećim propisima, oni moraju imati bezbedan vez u svim uslovima vodostaja.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz