Grad Vesti Zrenjanin

Grad Zrenjanin donirao motorne kosačice “Čistoći i zelenilu”

motorne kosačice
Foto: Grad Zrenjanin

Grad Zrenjanin danas je donirao 24 profesionalne motorne kosačice i trimere Javnom komunalnom preduzeću “Čistoća i zelenilo”.

 

Kosačice su predate predstavnicima seoskih mesnih zajednica, sa ciljem da se koriste za uređenje prostora u selima na teritoriji grada. Primopredaji donacije, čija je ukupna vrednost pet miliona dinara, prisustvovao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. On je naglasio da nije u potpunosti zadovoljan uređenošću grada i naseljenih mesta.

 

– Nedostajala je oprema za uređenje sela, samog centra, ali i ostalih ulica i prostora oko škola. U saradnji sa JKP “Čistoća i zelenilo” realizovali smo ovu donaciju u cilju pomoći svakom naseljenom mestu na teritoriji grada Zrenjanina. Očekujem lepši izgled naših sela sada kada su im na raspolaganju ove profesionalne mašine. Uložićemo sve napore kako bi naš grad bio još čistiji, a košenje trave redovnije – istakao je Janjić.

 

Doniranju opreme za košenje prisustvovali su i predstavnici mesnih zajednica, a direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Zoran Protić najavio je intenziviranje radova na održavanju zelenih površina, čim vremenske prilike dozvole.

 

– Svedoci smo da su radovi na terenu otežani zbog obilnih padavina. Očekujemo da se vremenske prilike stabilizuju, pa da sve raspoložive ekipe izađu na teren, i ubrzaju radove na košenju travnih površina – najavio je Protić.

 

motorne kosačice
Foto: Grad Zrenjanin

 

Podeli članak
sinovoz
FAM