Grad

Grad Zrenjanin dobio pehar i diplomu za visok kvalitet organizacije manifestacija

sajam turizma

Grad Zrenjanin dobio je još jedno priznanje, ovog puta na 51. Međunarodnom sajmu turizma “Lorist”, koji se održava na Novosadskom sajmu.

 

U okviru tradicionalne manifestacije “Veče šampiona”, koja je upriličena sinoć u Master centru Novosadskog sajma, gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću uručeni su pehar i diploma za visok kvalitet organizacije manifestacija.

 

Diploma sa velikom zlatnom medaljom dodeljena je i Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina, i to za doprinos razvoju zrenjaninskog turizma. Priznanje je uručeno direktoru Turističke organizacije Zoranu Ljubotini.

 

– Veliki trud ulažemo kako bismo Zrenjanin promovisali kao dobro mesto za investiranje, ali smo prepoznali i turizam kao neiskorišćeni resurs. Pošto mi nemamo ni more, ni planine, ali znamo da organizujemo dobre manifestacije, iskoristili smo brend “Dana piva” i ove godine, po 33. put, organizovali tu manifestaciju, koja je za sedam dana imala rekordnu posetu, od pola miliona ljudi. Mislim da ti podaci najbolje govore o tome šta radimo na planu turizma i koliko su “Dani piva” popularni, ne samo u našem gradu i Banatu, nego i u celoj Srbiji. Stoga mi je drago da su i ljudi sa Sajma turizma u Novom Sadu prepoznali visok kvalitet te naše manifestacije u odnosu na sve druge u Srbiji – izjavio je gradonačelnik Čedomir Janjić.

 

Direktor Tursitičke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina izjavio je da je ova nagrada izuzetan podstrek i dobra referenca za sve one koji rade na razvoju zrenjaninskog turizma.

 

– Kao što je gradonačelnik rekao, Zrenjanin nema more, ali ima sve druge preduslove za dovođenje gostiju i jedan odličan potencijal za razvoj turizma, što su mnogi prepoznali – kazao je Ljubotina, dodajući da je Zrenjanin dokazao da može mnogo toga da postigne i da će još bolji rezultati doći u narednom periodu.

 

sajam turizma
Zoran Ljubotina

 

Podeli članak
sinovoz
FAM