Grad Vesti Zrenjanin

Grad oduzima Domu zdravlja i „Apoteci Zrenjanin“ nekoliko objekata

grad zrenjanin oduzeo objekte domu zdravlja

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su usvojili odluku o oduzimanju prava korišćenja na nepokretnostima u javnoj svojini grada Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ i Javnoj ustanovi „Apoteka Zrenjanin“. Ovu odluku prethodno su usvojili i članovi Gradskog veća.

 

Načelnica Odeljenja za imovinsko – pravne poslove i upravljanje imovinom Gradske uprave Mila Ratković Panić je obrazložila da se ovim stiču uslovi da se objekti u gradu i nekoliko sela, a koji su sada prazni i napušteni, daju na upravljanje „Gradskoj stambenoj agenciji“, kako bi ih ona u narednom periodu izdala u zakup.

 

PROČITAJTE JOŠ: Usvojeno 18 rešenja o prodaji građevinskog zemljišta, evo ko su kupci

 

Odlukom, koju su usvojili odbornici, naloženo je Javnom preduzeću „Gradska stambena agencija“ da pomenute nepokretnosti uvede u evidenciju poslovnog prostora kojim upravlja, a da ih onda, kao komercijalne, daje u zakup, u skladu sa važećim zakonskim i podzakonskim propisima.

 

U obrazloženju se navodi da je Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ dopisom obavestio Grad Zrenjanin da je pre više godina iselio ambulante iz objekata na kojima ima pravo korišćenja, a koji se nalaze u Banatskom Despotovcu, Lukićevu, Botošu i Zrenjaninu, u Mostarskoj ulici. Ambulante su, naime, preseljene u novoizgrađene objekte.

 

Objekti prazni i niko ih ne koristi

 

Što se tiče Javne ustanove „Apoteka Zrenjanin“, utvrđeno je da ona ima pravo korišćenja na objektima u Botošu, Banatskom Despotovcu i u Zrenjaninu, u ulici Mađarske komune.

 

„Uvidom u ugovor o koncesiji, koji je zaključen između Grada Zrenjanina i Zdravstvene ustanove „Apoteka Janković“, utvrđeno je da se na pomenutim lokacijama ne nalaze apoteke koje su obuhvaćene ugovorom, a u kojima je koncesionar nastavio obavljanje apotekarske delatnosti. Praktično, ti objekti su prazni i niko ih ne koristi“, navodi se u obrazloženju odluke.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Zato je odlučeno da se nosiocu oduzmu prava korišćenja na tim objektima i da se objekti u Botošu i Lukićevu, kao komercijalne nepokretnosti, daju na dalje korišćenje i upravljanje JP „Gradska stambena agencija“.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz