Grad YSLAJDER

GRAD NALOŽIO UGOSTITELJU DA UKLONI SPLAV SA JEZERA!

ZRENJANINGradsko veće u Zrenjaninu usvojilo je jutros rešenje kojim se ugostitelju Nikoli Novakoviću nalaže da ukloni ugostiteljski splav sa centralnog gradskog jezera, saznaje portal zrenjaninski.com!

 

Postavljanje u jezero ovog splava, koji nikada nije počeo sa radom, nekoliko godina je bio predmet sporenja, ali i povod da meštani naselja Mala Amerika organizuju brojne proteste, protiveći se njegovoj izgradnji. Žitelji Male Amerike su poručivali da splav narušava ambijentalnu celinu i da mu tu nikako nije mesto.

 

Sada je usledila i odluka Gradskog veća, koji je Novakoviću naložio da plutajući ugostiteljski objekat ukloni u roku od 15 dana od dana prijema rešenja. Ukoliko ne postupi po rešenju, splav će biti prinudno uklonjen preko drugog lica, a na teret stranke, rečeno je na sednici Gradskog veća, uz napomenu da eventualna žalba protiv ovog rešenja ne odlaže njegovo izvršenje.

 

Komunalni inspektor je 12. januara ove godine, po službenoj dužnosti, pokrenuo postupak protiv Novakovića. Inspektor je u zapisniku konstatovao da je Novaković postavio splav na osnovu rešenja Odeljenja za urbanizam, a da je na osnovu člana 115 stav 1 Zakona o izmenama i dopunama Zakona o vodama prestala važnost ugovora o korišćenju vodnog zemljišta – kazao je na sednici Gradskog veća izvestilac po ovoj tački Nenad Gavranić.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kazao je da je Gradsko veće potvrdilo prvostepeno odluku komunalne inspekcije i naložilo investitoru da ukloni splav sa jezera.

 

– Vodna dozvola je istekla 31. decembra prošle godine i samim tim je investitor izgubio pravo na ostale dozvole. Naši organi su sproveli kontrolu, izdali su rešenje i splav mora da se skloni iz jezera. Ova odluka je izvršna i mora da se ispoštuje – rekao je Janjić, potvrđujući da će, ukoliko Novaković ne postupi po rešenju, splav ukloniti lokalna samouprava o trošku ugostitelja.

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Bas steta.A lepo bi mirisalo ispred Suda koji je doneo presudu da se Novakovicu nadoknadi steta zbog kasnjenja pocetka rada splava.

  • Imam pomesana osecanja oko ovog. S jedne strane, drago mi je sto ce se splav ukloniti jer mi se ta ideje nikada nije dopadala. Sa druge, zao mi je coveka, on je dobio dozvolu od grada najnormalnije, ulozio novac, vukli ga za nos, i sad nista. Propadose coveku i pare i vreme zbog nesposobnih ljudi u gradu. Ili da su mu odmah rekli ne moze ili da je zavrsio to sto je poceo. Moguce da je neko pokusao da ga izreketira pa nije uspeo pa onda nalozio da se to skloni.

    • U sto si osecajan…. Ne pomisljas mozda da je covek dosao do dozvole preko svojih veza i vezica (javna tajna je ko je taj covek i koje je jos diskoteke vlasnik) pa da je cak i pored svih zabrana koje je zaobisao ipak u inat svima i gradjanima koji negoduju krenuo da gradi ?

      Razmisli malo da je ovo trebao biti restoran zasto izgleda kao plivajuca kutija cipela u kojoj se nalazi jedna porostorija bez zidova, verovatno bi se kuhinja nalazila dole u podmornici, ili bi u sudu spremali jela za goste.

      Da se manemo gluposti i da pocnemo realno da gledamo na stvari.

sinovoz
FAM