Grad

Grad dobio 2,6 miliona dinara za izradu mobilnih štandova

Pokrajinska vlada
Foto: Pokrajinska vlada

Bespovratna sredstva namenjena razvoju turizma na teritoriji AP Vojvodine, podsticanjem modernizacije turističkih potencijala i unapređenja pokrajinske turističke ponude na lokalu, u ukupnom iznosu od 28 miliona dinara, dodeljena su na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu za tekuću godinu. Sredstva su, između ostalog, dodeljena i Gradu Zrenjaninu.

 

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić potpisali su u Novom Sadu ugovor o dodeli bespovratnih sredstava Gradu Zrenjaninu u iznosu od 2,6 miliona dinara za realizaciju turističkog projekta “Izrada mobilnih štandova, klupa i kućica za izlaganje”. Potpisivanju je prisustvovao i direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.

 

Radišić je istakao da Zrenjanin, osim najveće turističke manifestacije “Dani piva”, tokom godine organizuje čitav niz različitih tematskih manifestacija na centralnim javnim gradskim površinama.

 

– Često smo u situaciji da izdvajamo značajna sredstva za iznajmljivanje, transport i postavljanje tipskih štandova i kućica od drugih organizacija, ustanova, čak i od drugih opština. Ovim projektom i saradnjom s Pokrajinskom vladom, obezbedili smo sredstva za izradu te vrste mobilijara koji će biti u vlasništvu grada i koristiti se u navedene svrhe – objasnio je Radišić.

 

Dodao je i da je turistički fokus Grada Zrenjanina trenutno na razvoju nautičkog i ciklo-turizma, o čemu se dosta i govorilo u prethodnom periodu, ali i konkretno uradilo.

 

– Revitalizacija reke Begej, uspostavljanje plovnog puta do Temišvara, uz izgradnju biciklističke staze obalom od Kleka do Srpskog Itebeja i novog graničnog prelaza ka Temišvaru, kao i izgradnja pristana, marine nedaleko od centra Zrenjanina, aktivnosti su kojima ćemo se intenzivno baviti u narednom periodu i zahvaljujući saradnji s rumunskim partnerom i sredstvima iz IPA fonda  Evropske unije, siguran sam da će te kapitalne investicije biti realizovane na najbolji mogući način i u predviđenim rokovima – naglasio je Radišić.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM