Grad

GOLF CENTAR OD MILION EVRA: Evo gde će se nalaziti i kako će izgledati!

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor Golf kluba „Sava“ iz Beograda Ivica Suturović potpisali su danas, u sali Gradskog veća, ugovor o izgradnji golf centra u zrenjaninskom naselju „Bolnica – Berbersko“. Ova investicija vredna je milion evra i očekuje se da bude završena naredne godine.

Ivica Suturović i Čedomir Janjić
Ivica Suturović i Čedomir Janjić

– Pregovori koji su trajali više od dve godine uspešno su okončani i zadovoljni smo što će Zrenjanin dobiti reprezentativan objekat. Lokalna samouprava ulaže u sve vrste sportova, a puno radimo i na uređenju sportske infrastrukture. Imamo velike ambicije, pa sam siguran da će, osim golf terena, u 2016. krenuti i izgradnja paraolimpijskog i centra za auto – moto trke, a namera nam je da ovde otvorimo i centar za borilačke sportove – poručio je Janjić.

Suturović je ocenio da su iza predstavnika Grada Zrenjanina i Golf kluba „Sava“ dugotrajni, ali uspešni pregovori. On se zahvalio gradskim čelnicima što su prepoznali mogućnost da Zrenjanin bude prvi grad u Srbiji, ali i u regionu, koji će dobiti savremeni golf teren i trening centar.

– Nadamo se da ćemo sledeće godine, na početku sezone, imati prilike da izvedemo prvi udarac golf štapom. Gradićemo takmičarski golf teren sa devet rupa, koji će biti jedinstveni golf trening centar u regionu, prvenstveno posvećen juniorima. Ovakav teren nemaju ni golf klub na Adi, niti onaj kod Žablja – pojasnio je Suturović.

Sadašnji izgled lokacije
Sadašnji izgled lokacije

Golf centar će, osim otvorenih terena sa devet rupa, što zadovoljava standarde za međunarodna takmičenja, imati parking, klupsku kuću i pomoćni objekat i biće Nacionalni centar za golf u kategoriji juniora. Prostiraće se na površini od 16,2 hektara, koja je trenutno neuređeno i neiskorišćeno gradsko građevinsko zemljište na teritoriji mesne zajednice „Bolnica – Berbersko“. Osim samih terena za golf predviđena su i vežbališta koja će omogućiti formiranje škole golfa. Izvedbom terena za golf formiraće se i malo jezero koje će, osim drenažne i sportske, imati i estetsku funkciju. Uz klupski objekat će biti izvedeno i najmodernije igralište za decu sa odgovarajućim spravama.

U zrenjaninskoj Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ zaživela je škola golfa i za očekivati je da će, izgradnjom golf centra, ovaj sport odmah imati pristalice u našem gradu.

Na ovoj lokaciji će se prostirati golf centar
Na ovoj lokaciji će se prostirati golf centar
Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.