Grad

FIRMA „EKOGRADNJA“ POTPUNO SPREMNO DOČEKUJE ZIMU

Foto: Aleksandar Blanuša

ZRENJANIN – Firma „Ekogradnja“ potpuno je spremna za povereni posao zimskog održavanja puteva prvog i drugog reda, kao i lokalnih puteva na teritoriji grada Zrenjanina.

 

Foto: Aleksandar Blanuša

 

Ovo je konstatovano prilikom jutrošnje posete gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i obilaska mehanizacije u sedištu „Ekogradnje“ u Zrenjaninu.

 

– Već je peta sezona kako firma „Ekogradnja“ radi zimsku službu na teritoriji grada Zrenjanina, a osim lokalnih poveren joj je i posao održavanja državnih puteva, što je benefit za grad. Na teritoriji ima preko 700 kilometara puteva, a od 15. novembra počela su  dežurstva. Kako su za vikend najavili padavine, došao sam sa saradnicima u sedište firme da se uverim u njihovu spremnost za zimsko održavanje. Utisak je dobar, ima dovoljno i soli i rizle, a mehanizacija je ispravna – naglasio je Janjić, podsećajući da je u prethodnim zimskim sezonama „Ekogradnja“ valjano obavljala povereni posao.

 

Foto: Aleksandar Blanuša

 

Direktor „Ekogradnje“ Slobodan Milin saopštio je podatke o opremljenosti firme za zimsku sezonu.

 

– Za početak obezbedili smo 200 tona soli i 100 tona rizle. Od mehanizacije, tu je 17 kamiona sa plugovima-posipačima, imamo dva grejdera, šest buldožera, 11 terenskih vozila za posipanje mostova i obilazak terena, i to je veći broj nego što se traži – kaže Milin, podsećajući da svako vozilo ima GPS sistem i da se iz centra očitava u svakom trenutku gde se nalazi i šta je urađeno. Firma je i kadrovski potpuno opremljena.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.