Grad Vesti Zrenjanin

Fabrici vode odobreno dodatno vreme da ispuni ugovorne obaveze

dispečerska služba jkp vodovod i kanalizacija

Fabrici vode u Zrenjaninu odobreno je dodatno vreme da ispuni ugovorne obaveze koje se tiču količine prečišćene vode i njenog pritiska u gradskoj vodovodnoj mreži. To je danas saopštilo zrenjaninsko JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

U obrazloženju se navodi da zbog vanrednog stanja i situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa, investitor postrojenja za preradu vode nije bio u mogućnosti da do 21. jula, odnosno roka predviđenog sporazumom, sprovede sve tehničke prepravke na postrojenju, odnosno u fabrici vode. Te prepravke su neophodne kako bi se unapredio rad postrojenja.

 

„Do momenta prekida rada izvršilac usluge je obezbedio da prečišćena voda na izlazu iz postrojenja konstantno bude u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće Republike Srbije, a samim tim i sa važećim ugovorom“, kažu u „Vodovodu“.

 

Redovno će se obavljati analiza vode

 

– Fabrika vode dostavila je JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina dokaze da je obavila tehnička unapređenja radi umanjenja gubitaka u procesu prerade vode, kao i da je započela postupak izgradnje rezervoara tretirane pitke vode. Na osnovu toga mu je odobreno da u utorak, 29. septembra, preuzme vodosnabdevanje grada vodom preko postrojenja za prečišćavanje pitke vode – kaže Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Ovo preduzeće ističe da je, kao i do sada, spremno da postrojenju isporuči tražene količine sirove vode za preradu.

 

– Redovno će se obavljati analiza vode sa izlaza iz postrojenja od strane akreditovane laboratorije Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin. Za interne potrebe to će činiti i laboratorija našeg preduzeća – naglašava Gajin.

 

PROČITAJTE JOŠ: Još devedesetih godina prošlog veka svi uzorci vode za piće bili neispravni

 

Prva merenja kvaliteta vode su već obavljena i čim pristignu rezultati iz Zavoda oni će biti predstavljeni javnosti.

 

– Do sada se vodosnabdevanje grada odvija bez ikakvih problema. Bitno je naglasiti da je i dalje na snazi zabrana za piće vode iz gradske vodovodne mreže – dodaje Siniša Gajin.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „Fabrici vode odobreno dodatno vreme da ispuni ugovorne obaveze“
  DOKLE, AKO BOGA ZNATE!!!???
  A, ŠTA RADE „PENALI“!?
  JEDNO OD REŠENJA OVE AGONIJE JE, DA SE 1L VODE IZ OVOG VODOVODA, OTVORENE!, ODNESE U NEZAVISNU OVLAŠĆENU LABORATORIJU I ODREDI MU SE SASTAV!!!
  SUMNJAM DA BI U TOJ VODI BILO ARSENA!!!???
  JER, MI PIJEMO TU „NEISPRAVNU“ VODU, VIŠE OD 100 GODINA, A, NIKO NIJE, OD LEKARA-STRUČNJAKA NAPISAO I POTPISAO, BILO KAKVO UMIRANJE, „OD ARSENA“ I SL.
  KANDA JE U PITANJU „IMA LI TU MENE“-PROVIZIJA!!!???
  PREDLOG IZ ELEMIRA!