Grad

„EVROPSKO SELO“ PO PETI PUT

ZRENJANIN – Manifestacija „Evropsko selo“, koja se u Zrenjaninu već petu godinu organizuje povodom Dana Evrope, biće održana u četvrtak, 12. maja, od 17 sati na Trgu slobode.

Evropsko selo3

Učenici 27 osnovnih škola, zajedno sa gostima, predstaviće različite države – članice Evropske unije, njihove jezike, karakteristike, obeležja, nošnju, umetnost i kulturu, tradicionalne specijalitete…

Pored ovog jedinstvenog EU sajma koji se održava samo u Zrenjaninu, biće organizovan i EU kviz, osmišljen kao takmičenje u poznavanju Evropske unije za učenike šestih razreda.

„Evropsko selo“, kako su predvideli organizatori, otvoriće zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Ovaj projekat je 2012. godine pokrenula Osnovna škola „Mladost“ iz Tomaševca, nakon čega su joj se pridružile i druge škole, prepoznajući njegov značaj, edukativni i kreativni potencijal. Ideja za organizovanje manifestacije proistekla je iz želje da se promovišu različitosti naroda i država koje čine modernu Evropu, ali i iz činjenice da veliki broj mladih ljudi i dece nije putovalo u zemlje EU, te nije imalo mogućnost da ih na taj način bliže upozna.

Manifestacija „Evropsko selo“ ove godine proslavlja i mali jubilej – petogodišnjicu postojanja, čime je potvrdila uspešnost u ostvarivanju osnovnih ciljeva: afirmisanje evropskih vrednosti, dobre volje, mira i edukovanje o EU i njenim članicama.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.