Grad YSLAJDER

EVO ZAŠTO JE ZABRANJENO KUPANJE NA IZLETIŠTU NA TISI

izletiste-tisa
Foto: Grad Zrenjanin

ZRENJANIN – Izletište na Tisi je u potpunosti u funkciji, ali kupalište nije, i kako sada stvari stoje, ove godine neće ni biti. Tako bi se ukratko mogla opisati sadašnja situacija sa nekada popularnim zrenjaninskim kupalištem na Tisi kod Aradca.

 

izletiste-tisa
Foto: Grad Zrenjanin

 

– Mi smo sopstvenim sredstvima isfinansirali izradu projektne dokumentacije za novu talpu koja mora biti u skladu sa najnovijim zakonskim odrednicama. Za dalje novca nemamo, tako da smo konkurisali i kod Republike i kod Pokrajine za sredstva. Imamo neka obećanja, ali nisam siguran da bi talpa u ovoj kupališnoj sezoni mogla da bude i postavljena – kaže za portal zrenjaninski.com Radiša Dupljanović, direktor “Gradske stambene agencije” koja je od ove godine upravljač nad ovim izletištem.

 

Postavljanje nove talpe, koja košta oko 5 miliona dinara, nije jedini uslov da bi kupalište i proradilo. Deo Tise na kojoj je dozvoljeno kupanje moralo bi biti ograđeno bovama i spasilačka služba morala bi da radi od ujutru do uveče. Tako nalažu propisi, a kako direktor Dupljanović kaže, sve ostalo što postoji na Tisi nije baš u skladu sa propisima. Zato je “Gradska stambena agencija” na izletištu postavila tablu sa upozorenjem da kupanje nije dozvoljeno.

 

Izletište, pak, funkcioniše dobro. Trava se kosi, postavljeni su tuševi i sanitarni čvorovi, rade i ugostiteljski objekti. Kampera je, kaže Dupljanović, svakog dana sve više.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • ovako nešto je moguće samo u Srbistanu, zabranjeno kupanje a kupači koriste talpu koja nije po zakonu ?! gde je sud, policija kada se ne poštujd zakon? šta ako nastrada neki stranac-turista koji vidi ovde lokalne kupače a naravno ne ume da čita srpski?! pa njegova porodica podnese tužbu preko Strazbura? grad će bankrotirari od kazne a šta će onda raditi gosn Janjić i ostala bagra, pa navaliti na novu svinjsku glavu što rade svaki dan. šta njih briga za grad….

sinovoz
FAM