Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

Ekološka akcija “Zelena Srbija” danas održana i u Zrenjaninu

ekološka akcija zelena srbija

Simboličnim sađenjem japanske ukrasne trešnje, danas je u Zrenjaninu počela ovogodišnja akcija “Zelena Srbija” koju realizuje Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, u saradnji sa gradovima i opštinama i diplomatskim predstavništvima – ambasadama u Beogradu.

 

Zrenjanin su ovim povodom posetili Če Hjong Ćan, ambasador Južne Koreje, i Rut Stjuart, ambasadorka Australije.

 

PROČITAJTE JOŠ: Prolećno uređenje grada: Motel Šumice biće spreman za izletnike

 

Ambasadorka Australije Rut Stjuart, koja nikada pre nije bila u Zrenjaninu, izjavila je da oduševljena toplom dobrodošlicom i da je veoma zadovoljna što učestvuje u jednoj ovakvoj akciji.

 

– Vojvodina je vrlo slična Australiji. Ravnica je, bez mnogo šuma, i svako novo drvo značajno doprinosi poboljšanju životne sredine. Bez zajedničke akcije na globalnom nivou biće nemoguće zaustaviti klimatske promene – izjavila je Stjuart.

 

ekološka akcija zelena srbija

 

Santovac: Zrenjanin sprovodi različite ekološke akcije

 

Ambasador Južne Koreje Če Hjong Ćan smatra da je zaštita životne sredine važnija i od razvoja privrede.

 

– Južna Koreja je planinska zemlja koja je ostala bez svog šumskog fonda u japanskoj okupaciji i korejskom ratu. Zato se pošumljavanju i ozelenjavanju pridaje velika važnost. To nam je važnije od privrede. Bez šuma nam prete prirodne katastrofe velikih razmera i zato smo sa oduševljenjem pružili podršku jednoj akciji kao što je ova današnja – izjavio je Če Hjong Ćan.

 

Zrenjanin je već dosta uradio na pošumljavanju i ozelenjavanju, istakao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

 

– Ovo je samo jedna od akcija koju sprovodimo. Na sve moguće načine se trudimo da posadimo što više drveća, kroz različite akcije i projekte. Obezbedili smo i sredstva za rekonstrukciju jednog parka. Svako od nas može da pruži svoj doprinos i svako drvo je dragoceno – izjavio je Santovac.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

U akciji “Zelena Srbija”, u ulici Vojvode Petra Bojovića, posađeno je 39 sadnica ukrasne japanske trešnje.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM