Grad

Ekipe „Vodovoda“ na terenu utvrđuju zbog čega dolazi do izlivanja vode

radovi na putu
Foto: Spasoje Tomić

Portal zrenjaninski.com pisao je o problemima koji, zbog izlivanja vode, nastaju na pešačkoj stazi kod nadvožnjaka na Bagljašu.

 

Jutros se, povodom ovog slučaja, oglasila Služba za informisanje zrenjaninskog Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

 

U saopštenju dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com stoji:

 

„Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su do sada u više navrata u kontinuitetu intervenisale i, uz pomoć specijalizovanih vozila za odgušenje kanalizacione mreže, otklanjale zagušenja ili uklanjale višak vode iz atmosferske kanalizacije i sa pomenute staze, ali se problem kasnije ponavljao.

 

Do curenja vode dolazi zbog njenog većeg priliva u atmosfersku kanalizaciju, usled čega dolazi do njenog zagušenja. Sumnjalo se da je veći priliv vode posledica radova JKP „Gradska toplana“ na toplovodu, ali je detaljnom kontrolom utvrđeno da radovi pomenutog preduzeća ne prouzrokuju taj problem.

 

Nakon utvrđenih činjenica, ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su uz pomoć mehanizacije otpočele sa radovima na pronalaženju pravog uzročnika nastalog problema, odnosno na lociranju mesta kvara radi njegove sanacije, čime će trajno biti rešen problem sa izlivanjem vode iz atmosferske kanalizacije na pomenutoj površini.

 

Naglašavamo da JKP „Vodovod i kanalizacija“ uslužno za Grad Zrenjanin vrši održavanje javne atmosferske kanalizacije i deluje na osnovu naloga gradskih inspekcijskih službi ali, u slučajevima koji otežavaju kretanje pešaka, i na poziv samih građana i mesnih zajednica, što je više puta bio slučaj i kod ovog problema“, stoji u saopštenju.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „KANALIZACIJA ISPOD NADVOŽNJAKA“!!!???
  TA, MORA BITI, DA JE NADVOŽNJAK RAZLOG!!!
  A, KO BI DRUGI, KOD NAŠIH „STRUČNJAKA“!?
  PROBUŠITE GA, NEKA SE SRUŠI, PA POSTAVITE CEVI PORED NJEGA, DO JEZERA I „STVAR REŠENA“!!!
  BLAGO NAMA, S NJIMA!!!
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz