Grad YSLAJDER

DVE ZNAČAJNE INVESTICIJE NA TERITORIJI MZ „SAVA KOVAČEVIĆ“

prodaja građevinskog zemljišta

ZRENJANIN – Dve značajne investicije očekuju se na teritoriji Mesne zajednice „Sava Kovačević“ u ovoj godini, najavio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, na svečanosti održanoj povodom Dana ove mesne zajednice.

 

 

– Kada Savet MZ ima inicijativu i ideju, onda je sigurno i mnogo lakše na teritoriji te mesne zajednice rešavati određene probleme, bilo da su komunalne prirode, ili su u pitanju infrastrukturni ili neki drugi projekti. Ono što nas očekuje u 2018. godini su, pre svega, dve značajne investicije na teritoriji mesne zajednice – prva je rekonstrukcija Barske ulice, koja znači bolje povezivanje s centrom grada i koju grad realizuje u saradnji s Ministarstvom privrede – kazao je Santovac i dodao da drugim projektom počinje realizacija nečega što je zahtevano godinama, pa i decenijama unazad.

 

– To je izgradnja pravoslavnog hrama. Srpska pravoslavna crkva konkurisala je za dodelu građevinskog zemljišta na teritoriji Mesne zajednice „Sava Kovačević“, na nedavno okončanom konkursu. Očekujemo da o tome ubrzo odgovarajuću odluku donese Gradsko veće i da se gradonačelniku omogući da potpiše ugovor o tome s episkopom banatskim Nikanorom – kazao je zamenik gradonačelnika i izrazio je očekivanje da bi u toku godine mogla početi i izgradnja crkve.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz