Grad YTOP

DOKLE SE STIGLO SA IZGRADNJOM POSTROJENJA ZA VODU

ZRENJANIN – Radovi na parceli na kojoj je predviđena izgradnja postrojenja za prečišćavanje pitke vode izvode se punim intenzitetom i prema planiranoj dinamici, saopštilo je Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“.

fabrika-vode

– Planirano je da građevinski radovi, ukoliko ne dođe do drastičnih pogoršanja vremenskih uslova, budu završeni do kraja decembra. U toku samih građevinskih radova, kako oni budu odmicali, biće postavljana i oprema – ističe rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

Više od 80 posto opreme je na raspolaganju izvođaču radova. Kompletna oprema iz inostranstva je pristigla i spremna je za montažu, a u toku su završni radovi na preostaloj opremi koju rade preduzeća koja su angažovana u Srbiji. Oprema za reverznu osmozu i predtretman se nalazi lagerovana u krugu JKP „Vodovod i kanalizacija“, dok se oprema za ultrafiltraciju i deo pumpne stanice nalaze u skladištima „Transportšpeda“ u Beogradu.

Nakon izgradnje postrojenja za prečišćavanje pitke vode sledi njegov probni rad od najduže mesec dana, tokom kojih će se podešavati parametri i obavljati kontrolna analiza vode iz postrojenja. Posle toga će voda putem gradske vodovodne mreže biti distribuirana korisnicima.

Na gradilištu je, da podsetimo, od 27. oktobra postavljena kamera, tako da svi zainteresovani građani, preko video strima na sajtu Grada Zrenjanina, mogu uživo pratiti izvođenje radova na postrojenju.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz