Grad Vesti Zrenjanin

Do okončanja radova na gradilištu sportisti ne mogu da koriste Gradski stadion

rekonstrukcija gradskog stadiona
Foto: zrenjaninski.com

Redakciji portala zrenjaninski.com proteklih dana obratilo se nekoliko roditelja mališana koji pohađaju neku od atletskih škola u Zrenjaninu.

 

Prema navodima roditelja, od pre nedelju dana, mladi atletičari više ne mogu da treniraju na Gradskom stadionu, već su prinuđeni da treninge, dok je lepo vreme, obavljaju u Karađorđevom parku.

 

Kažu da su njihova deca, od kada traju radovi na rekonstrukciji, trenirala u prostoru stadiona a da im je sada rečeno da će za trenažni proces moći da koriste pomoćni teren i park. Sada se pitaju do kada će ovakva situacija trajati.

 

PROČITAJTE JOŠ: Poslednjih dana u Zrenjaninu izmerena visoka koncentracija polena ambrozije

 

Odgovor smo potražili u Javnoj ustanovi „Sportski objekti“.

 

Izvođači radova bili više nego korektni

 

U odgovoru, koji su potpisali v.d. direktora Danijel Šebez i rukovodilac Službe za odnose sa javnošću Zlatana Ankić, piše da je od prvog dana početka radova gradski stadion pretvoren u gradilište.

 

„Zakon je po tom pitanju vrlo precizan i jasan. Na gradilištu je zabranjen pristup svim nezaposlenim licima. Naravno da smo mi iz ustanove odmah po početku radova održali sastanak sa svim klubovima koji koriste stadion i obavestili ih o zakonskim propisima. Moramo da napomenemo da su izvođači radova bili više nego korektni, a sve u interesu naših sportista. Tolerisali su odvijanje jednog dela trenažnog procesa na gradilištu odnosno stadionu. Kako je sada nastupila faza radova gde je vrlo moguće da se sportisti povrede, a isto tako da oštete nešto što je već urađeno, izvođač radova izričito zahteva da se zakon striktno primenjuje u obostranom interesu“, navodi se u odgovoru koji smo dobili iz Javne ustanove „Sportski objekti“.

 

Kako nam je rečeno, ova odluka će biti na snazi sve do okončanja radova.

 

„Tada će na zadovoljstvo svih nas sportisti moći nesmetano da nastave sa svojim aktivnostima“, dodaje se u odgovoru.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Rekonstrukcija Gradskog stadiona počela je februara 2019. godine i tada je najavljeno da će se radovi odvijati fazno. Iako je prvobitno saopšteno da će stadion biti završen u proleće ove godine, početkom 2023. rok je, zbog izmene projekta i dodatnih radova, produžen za 210 dana. Prema najavama iz marta, sve bi trebalo da bude gotovo do kraja ove godine.

 

Hotel Vojvodina je ovog leta ugostio veliki broj sportista, glumaca i muzičara

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak