Grad

DERU NAS: Kakvu, bre, staničnu uslugu plaćamo?!

autobuska stanica Zrenjanin

Nekoliko čitalaca informativnog portala zrenjaninski.com pisalo nam je u poslednje vreme sa molbom da proverimo kakve to stanične usluge naplaćuje zrenjaninski autoprevoznik “Net bus”, odnosno “Banat trans”, i na osnovu čega je formirana aktuelna cena te “usluge”, koja se naplaćuje prilikom kupovine autobuskih karata.

 

I, zaista, o kakvoj se usluzi, koja za svakog putnika koji uđe na glavnu autobusku stanicu košta nekoliko desetina dinara, može govoriti kada u ovaj objekat, čije je vlasništvo upitno otkako je “Autobanat” otišao u stečaj, nije ulagano decenijama.

 

Kada padne obilnija kiša, objekat u kojem se nalaze šalteri prokišnjava, pa zaposleni neretko stavljaju kante da bi u njih kapala voda, o čemu je naš portal već pisao, a što možete PROČITATI OVDE.

 

Toalet koji se nalazi u podrumu, a koji se, uzgred rečeno, posebno naplaćuje, više liči na onaj iz domaćeg horor filma “TT sindrom”, nego na iole pristojan WC, a oronule klupe i kante za otpatke na peronima nisu menjane godinama. Stoga se postavlja pitanje šta se radi sa novcem koji “Net bus”, odnosno “Banat trans” naplaćuje na ime staničnih usluga?

 

Kako saznaje portal zrenjaninski.com, upravljači autobuskim stanicama trenutno mogu slobodno da formiraju cenovnike staničnih usluga jer ne postoji propis o načinu utvrđivanja najviše cene tih usluga.

 

Zbog toga se dešava da stanične usluge na nekoj autobuskoj stanici prevoznika ili putnika koštaju 200, odnosno 70 dinara, a na drugoj i nekoliko puta više. Problem je nastao zbog toga što još uvek nije doneta uredba o utvrđivanju najviše cene staničnih usluga, koja je, inače, trebalo da bude doneta još u februaru prošle godine.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM